Közélet

Alaposan megtépázta a pénteki szélvihar vármegyénk több települését, több mint száz bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez

A viharos erejű szél miatt a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába több mint száz bejelentés érkezett pénteken estig, tudatta a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mint írták, az első bejelentés délután fél három után futott be, amely szerint Baján egy fa parkoló autóra dőlt. A bajai hivatásos tűzoltók a fát rövid időn belül a járműről eltávolították, senki sem sérült meg.

FÁKAT CSAVART KI A SZÉL

A vármegye több pontján – Baja, Tataháza, Bácsalmás, Bácsbokod, Mélykút, Csávoly, Jánoshalma, Kiskunmajsa – a szél fákat csavart ki, nagy méretű faágakat szakított le, amelyek úttestre, parkoló autókra, vezetékekre, kerítésekre, épületekre dőltek, valamint érkezett bejelentés a szél által megbontott tetőszerkezetekről és megrongált napelemekről is.

SZEMÉLYI SÉRÜLÉS NEM TÖRTÉNT

A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat, valamint a rendelkezésre álló cserepekkel és fóliával állították helyre a megrongálódott tetőket. A munkálatokat folyamatosan végezték, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indultak a következő címre. A műveletirányítási ügyeletre, valamint a káresetek felszámolása során nem érkezett információ személyi sérülésről.

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb