Mindenmás

Gyönyörű fotókon a vasárnap esti sarki fény parádé, Kecskemétről is látni lehetett

Vasárnap naplemente után, idén már tizedik alkalommal tűnt fel a sarki fény, de sosem volt még ennyire erős hazánkban. Elképesztő mennyiségű fotó került fel a közösségi médiába a tegnap esti jelenségről, amit szabad szemmel is látni lehetett az ország nagy részéről – írja az Időkép.

A sarki fény legutóbbi magyarországi feltűnése azért is különlegesnek számít, mert ezúttal még az ország déli részén, többek között Pécsen is meg lehetett figyelni. Különösen káprázatos látványt nyújtott a Balatonnál, itt ugyanis a csodálatos rózsaszín képződmény még a tó felszínén is tükröződött. Az Időkép kameráin jól látható volt, hogy már fél 6 körül, a világosban elkezdődött a fényjáték, igazán azonban csak a sötét leszállta után bontakozott ki. Külön szerencse, hogy a tegnapi éjszakát tiszta égbolt jellemezte, így a kevés felhőnek köszönhetően az ország nagy részén szabad szemmel is látni lehetett. A gyönyörű jelenséget Kecskemét felett is látni lehetett, fotó is készült róla, mutatjuk:

Vasárnap esti sarki fény Kecskemét felett. Fotó: Időinfó-MetKép FB.
Fotó: Orliczki Attila/Időkép

Még több fotó az Időinfó-MetKép Facebook-oldalán található, de a sarki fényről videó is készült, ezt IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb