Közélet

Hello Katar, It’s Neumann: első alkalommal látogatott el Katarba a Neumann János Egyetem delegációja

Első alkalommal látogatott el Katarba a Neumann János Egyetem delegációja, ahol több helyi és nemzetközi egyetemmel találkozott, illetve részt vett Katar legnagyobb edukációs kiállításán 2023. november 1-e és 4-e között, közölte a Neumann János Egyetem.

Mint írták, a kecskeméti egyetem küldöttségét Dr. Nagy Zoltán, elnök-vezérigazgató, Dr. Kárpáti József a Gazdaságtudományi Kar dékánja, Szabó Lóránt, AI tudásközpont vezető, Rodenbücher Anita partnerkapcsolati koordinátor és Kohi Habib, a Nemzetközi iroda vezetője alkották. A találkozók alkalmával lehetőség volt nemzetközi, de Katarban campussal rendelkező egyetemekkel találkozni.. Ilyen volt többek között a Texas A&M University és a Carnegie Mellin University, ahol Dr. Patrik Linke, Dr. Hassan Bazzi , Dr. Hazem Nounou, valamint Michael Trick dékánok fogadták a kecskeméti egyetem képviselőit.

OKTATÓ-HALLGATÓCSERE ÉS KUTATÁS FEJLESZTÉSI VONALON FOLYNAK AZ EGYEZTETÉSEK

A helyi egyetemek közül a Qatar University-n Prof. Ibrahim AlKaabi akadémiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettessel és a Dohai Tudományos és Technológiai Egyetemmel történtek meg az első körös egyeztetések, ahol Dr. Salem Al-Naemi elnök és csapata fogadta a Hírös városi intézményt. Az egyetemi találkozók során kölcsönös érdeklődés és nyitottság alakult ki a jövőbeni együttműködésekkel kapcsolatban oktató-hallgatócsere és kutatás fejlesztési vonalon egyaránt, melyek részleteivel kapcsolatban zajlanak az egyeztetések a felsőoktatási intézmények között.

RÉSZT VETTEK KATAR EDUKÁCIÓS KIÁLLÍTÁSÁN IS

Az egyetemi találkozók mellett a Neumann János Egyetem részt vett Katar legnagyobb és leglátogatottabb edukációs kiállításán is, ahol két nap alatt 12.000 látogató kereste fel a rendezvényt. Több százan érdeklődtek Magyarország és az NJE képzései iránt, akik mint mondták minőségi és gyakorlatorientált képzéseket keresnek. 

ITTHON IS ÚJ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK SZÜLETTEK: AZ NJE ADOTT OTTHONT AZ EU4DUAL REKTORI KONFERENCIÁNAK

A kecskeméti Neumann János Egyetem adott otthont az EU4Dual Rektori Konferenciája éves ülésének 2023. november 6-7. között, melynek zárásaként a 9 egyetem (Mondragon Unibertsitatea, Duale Hochschule Baden-Württemberg, MCAST, FH Joanneum, Neumann János Egyetem, ESTIA, SAVONIA, Politechnika Koszalinska, PAR) szövetségét, egységét és jövőjét szimbolizáló örökzöld fenyőt az egyetemek rektorai ültették el a CAMPUS épületének előkertjében.

Céljuk, a világ első és legnagyobb integrált duális egyetemének létrehozása, egy több kampuszon működő, több tudományágat átfogó intézmény, amely elkötelezett a tudományos élet, az ipar és a régiók közötti szoros integráció mellett.

Forrás és fotó: Neumann János Egyetem FB/nje.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb