Mindenmás

Faápolási munkálatok miatt útlezárásra lehet számítani a Klapka utcában

November 15-17. között a Klapka utca, a Rákóczi utca és a Bem utca által határolt szakaszon időjárás függvényében faápolási munkálatokat terveznek – tudtuk meg a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.-től.

A munkálatok keretében ápoló metszéssel alakítják a fák koronáját, hogy az épületek homlokzatát, ablakait ne érje sérülés. Balesetmegelőzés érdekében két beteg fától meg kell szabadulniuk. Az egyik fa súlypontja nem megfelelő helyen van és veszélyt jelent szemközti ház homlokzatára. A másik fa erősen korhadt, törzsén rovar röpnyílások találhatóak, amelyek jelzik, hogy károsító szervezetek elkezdték a fa belsejének roncsolását.

A JELENLEGI ÁLLAPOT NEM BIZTONSÁGOS

A Klapka utca kiemelt gyalogos és autós forgalmára tekintettel (a térségben található óvoda, irodaház és a Levéltár is) a veszélyes fák kivágása indokolt a balesetveszély megszüntetése érdekében.

SZAKASZOS ÚTLEZÁRÁSRA LEHET SZÁMÍTANI

A munkálatok ideje alatt 8.00-15.00 óra között szakaszos útlezárásra számíthatnak a Klapka utca alábbi területein: 2023.11.15. szerda Rákóczi utca – Tatay utca közötti szakasz 2023.11.16. csütörtök Tatay utca – Ferenczy utca között 2023.11.17. péntek Ferenczy utca – Bem utca között. A feladatvégzés időpontja időjárástól függően változhat. Kérik, közlekedjetek körültekintően és lehetőség szerint ne parkoljatok ezen a szakaszon!

Hasonló, jelenleg is tartó útlezárásról korábban így számoltunk be:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb