Sport

Hatalmasat küzdöttek a kecskeméti kosarasok a címvédő Falco ellen, a végjátékban viszont nem volt szerencséjük

A Falco Szombathely csapatát fogadta péntek este a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Messzi István Sportcsarnokban. A jóval esélyesebb címvédő végül győztesen került ki a mérkőzésből, hiába tartották velük a lépést végig a kecskemétiek, a legvégén a szombathelyieknek jött ki a lépés – közölte a klub.

Ugyan a Falco hozta el a labdát a feldobás után, az első kosarat a Kecskemét szerezte Sinik bátor betöréséből. A következő támadásból Keller volt eredményes, 2-2. Bogues két büntetője a helyére került, majd Karahodzsics is hasonlóan járt el, 6-2. Innentől kezdve az egész negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat: a pályára lépő Perl lépett be a gyűrűhöz, kapta is a játékszert jó ütemben, 9-11. Tanoh Dez szerzett labdát, majd vitte végig, 9-13-nál időt kért Forray Gábor. Bogues harcolt ki két dobást, nem remegett meg a keze, ám Perl gyors választ adott, 11-15. Lawrence ment végig a védők között, 13-15. Felváltva estek a pontok ezután, Wittmann egyeseivel a vezetés is megvolt, ám az etapot végül 20-21-gyel a vendégek nyerték. 

A MÁSODIK NEGYEDBEN IS TAPADT ELLENFELÉRE A KECSKEMÉT

Bogues kettesével a KTE vezetett, majd 24-24 után a Falco lendületet fogott, és 26-32-re meglépett. Forray Gábor azonnal magához rendelte tanítványait. Dramicanin hármas, majd Jordano zsákolás szórakoztatta a nagyérdeműt, 29-34. Sinik trojkája hozta közelebb a csapatokat, majd a szerb irányító szélvészgyors tempóban egy ziccert is értékesített, 35-37. Időt kértek a vasiak, és 35-43-re módosították az állást. Jó védekezés mellett a támadásokat is pontosan szőtte a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, Sinik hármasával egy pontra jöttek fel, 42-43. Ennél közelebb viszont a Falco nem engedte a házigazdákat, Keller kosara után 47-53 állt az eredményjelzőn. A félidőt jelző dudaszó előtt Sinik még el tudta dobni a hármast védővel együtt, és a palánkról bevágódott a labda, 50-53. 

A HARMADIK JÁTÉKRÉSZ VÉGÉN IS CSAK KÉT PONT VOLT A KÜLÖNBSÉG

Pongó hármasa nyitotta a harmadik etapot, a másik térfélen Bogues is remekül állt bele a távoliba, 53-56. Keller a gyűrű alól, Kucsera kintről volt pontos, 56-58. Kimaradt Falco-büntetőket követően Karahodzics egalizált, 58-58. Perl két kettese közé Bogues trojkája akadt be, 61-62. Elkapta a fonalat a távoli dobásokkal a KTE, Sinik villant újfent, 64-64. A megszokottnál is jobban felgyorsult a tempó, ebből a Falco tudott 5 pontos előnyt kicsikarni, 66-71. Ritmust váltott a Kecskemét, és sikerült közelebb kerülniük az etap végére, 75-78. 

A VÉGJÁTÉKBÓL A CÍMVÉDŐ JÖTT KI JOBBAN

Szombathelyi pontokkal folytatódott a parázs derbi, majd Bogues szép akciója után 77-85 állt a táblán. Karahodzics és Bogues két gyors kettessel négyre csökkentette a differenciát, 81-85-nél Konakov kénytelen volt időt kérni, hogy megpróbálja kizökkenteni a házigazdákat.Lawrence akrobatikus mozdulattal termelt be fontos tempót, 83-85. Lawrence a vonalról egyenlített, 85-85. Dramicanin a legjobbkor süllyesztett el trojkát a sarokból, 88-85. Hiába az újabb szombathelyi időkérés, a hazai lendület nem tört meg. Lawrence kettő plusz egyes akcióval villant, 91-85. Jordano és Perl révén zárkózott a Falco, majd Pot a vezetést is átvette számukra, 91-92. KTE időkérés után Dramicanin triplával jelezte, hogy még mindig vajkeze van, 94-92. Büntetőkkel fordított a vendég gárda, 94-97. Wittmann verte át csúnyán a nála jóval magasabb védőt, 96-97. Pot pár leütés után hármassal vétette észre magát, 96-100. Időt kért Forray, hogy átbeszéljék a stratégiát a maradék egy percre. Nem sikerült pontot szerezni, míg a taktikai fault után Jordano csak a második egyest tudta értékesíteni, 96-101. Véleményes támadó faultot fújtak a játékvezetők, Perl bedobta az ingyen büntetőket, kialakítva a végeredményt: 96-103. 

FORRAY GÁBOR IS ÉRTÉKELT A MECCS UTÁN

Gratulálok a Falconak. Tudjuk, hogy kiváló csapat, hiszen a BL-ben is ott van még az esély számukra, hogy továbbjussanak. Szomorú vagyok, mert a srácok megérdemelték volna a győzelmet. Sajnos a kulcsfontosságú pillanatokban egy-egy védekezési hiba csúszott be, és a végjátékban több támadó lepattanót engedélyeztünk a Falconak, ami végzetesnek bizonyult. Perl Zoltán klasszis játékára készültünk, de nem tudtunk kellőképpen védekezni rajta. Többször is ez volt már a forgatókönyv, jó csapatok ellen vívtunk szoros csatákat, azon kell dolgoznunk, hogy a mérleg nyelve felénk billenjen a következő alkalommal. Köszönöm a nézőknek, hogy mellettünk álltak. Sajnálom, hogy nem tudtunk örömet szerezni nekik a mai napon. Készülünk a Szolnok elleni meccsre, ahol már szeretnénk behúzni az újabb hazai sikert – nyilatkozta a meccs végén a vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb