Sport

Örömhír: felújítják a Széktói Stadion gyepszőnyegét

Az NBI 2023/24-es szezont végezetével folytatódik a KTE stadionjának felújítása. Nyáron megközelítőleg 700 millió forintból cserélik le a pályatestet – jelentette be a Kecskeméti TE ügyvezetője.

Filos Andor, a KTE ügyvezetője elmondta, városunk klubja mindig is azon volt, hogy lehetőségeihez mérten minél jobb körülményeket teremtsen a csapat és a szurkolók részére. A Széktói Stadionban utoljára 2009 augusztusában cserélték le a gyepszőnyeget, megérett tehát a fejlesztésre, amely most végre folytatódhat. 2024 nyarán a pályatestet és a gyepszőnyeget korszerűsítik.

KECSKEMÉT NÉZŐSZÁMBAN KIEMELKEDŐ A HAZAI BAJNOKSÁGBAN

Második lépésként, egyebek mellett a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) segítségével tavasszal már a városi lelátót is meg tudták nyitni a nézőknek. Ez tette lehetővé, hogy az idei szezonban már a nagymúltú csapatokhoz felzárkózva a negyedik leglátogatottabb mérkőzéseket tudják megrendezni. Azóta a létesítmény átlagosan nagyjából 70 százalékos kihasználtság mellett működik, de nem egyszer rendeztek telt házas mérkőzéseket is – tette hozzá.

“A pályatest felújításával egy olyan helyzet áll elő, ami majd minket is komolyabb döntési helyzet elé állít, hiszen nem mindegy, hogyan helyezzük el az új gyepszőnyeget. Vannak tervek arra vonatkozóan, hogy jobban ráhúzzuk a főépületre, megszüntetve ezzel a korábbi futópálya helyét. Dolgozunk azon, hogy további forrásokat tudjunk megszerezni a lelátók felújítására. Terveink szerint első körben a napos oldal kerülne átépítésre, ezt követően kerülhetne sor a főépület korszerűsítésére és bővítésére” – mondta dr. Filus Andor a jövő elképzelései kapcsán.

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere, aki szintén részt vett a sajtótajékoztatón, a következőket mondta: A KTE ugyanis nemcsak egy klub, hanem egy közösség, mely erősíti nemcsak a csapatot, hanem az egész várost”.

Hozzatette: a felújításhoz a város megteremtette azt a gazdasági környezetet, hogy egyrészt a helyi vállalkozások adófelajánlásait be tudják forgatni a TAO támogatási rendszerébe, másrészt a szükséges önerőt, a 300 millió forintot meghaladó összeget biztosítani tudja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb