Közélet

Novák Katalin díszvacsorával zárta a Bács-Kiskun vármegyei látogatását, beszállt a nagy halászlévitába is

Elnöki díszvacsorával zárta Novák Katalin köztársasági elnök a két és fél napos Bács-Kiskun vármegyei látogatását Kiskőrösön. Az eseményen az államfő átadta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést Szilágyiné Szinger Ibolyának, az Eötvös József Főiskola rektorának. Mint kiderült, a nap folyamán pedig beszállt a nagy halászlévitába is, avagy melyik a jobb, a bajai vagy a szegedi?

Díszvacsorával ért véget Novák Katalin Bács-Kiskun vármegyei látogatása, de az ünnepi pillanatok előtt Baján azt is megvitatta, hogy melyik a jobb halászlé, a szegedi vagy a bajai. Úgy tűnt, nem tudják eldönteni, ugyanis a szegedi híresebb, de a bajai jobb, ám a verseny végeredményeként úgy tűnik, a döntetlent hirdethetjük ki. 

Az elnöki díszvacsorára a művészeti, politikai és egyházi élet közismert szereplői mellett borászok, jelentősebb vállalkozások vezetői és paralimpikonok is meghívást kaptak. Novák Katalin azt is mondta, hogy a két és fél napos látogatása alatt is azt tapasztalta Bács-Kiskun vármegyében, hogy itt is a családok adják meg az erőt, a közösségnek az összetartó erejét, amelyre támaszkodhatnak akár könnyebb, akár nehezebb időkben. 

A köztársasági elnök még fagyizni is elment, mint közösségi oldalán írta, “télen-nyáron a fagyi Soltvadkerten, kihagyhatatlan. Ha már Bács-Kiskunban jártunk, nem hagytam ki az egyik kedvenc cukrászdámat sem.”

A köztársasági elnök korábbi látogatásairól itt is írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb