Kecskeméti arcok

Drónokat és AI-t is alkalmaznának a kecskeméti rendőrök, együttműködést kötöttek az NJE-vel

December 11-én hétfőn együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A hossszútávú együttműködés célja, hogy a felek mind az oktatási-kutatási, mind pedig a rendőrségi tevékenység fejlesztésének érdekében kölcsönösen segítik egymást.

A mai napon együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A hosszútávú együttműködés céljáként határozták meg a felek, hogy mind az oktatási-kutatási, mind pedig a rendőrségi tevékenység fejlesztésének érdekében kölcsönösen segítik egymást tudásuk megosztásával és közös projektekkel. Az egyezményt dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány; dr. habil. Fülöp Tamás Ferenc rektor és dr. Nagy Zoltán elnök-vezérigazgató írták alá – tudtuk meg a rendőrség közleményéből.

DRÓNOKAT ÉS MESTERSÉGET INTELLIGENCIÁT IS HASZNÁLÁNAK A KECSKEMÉTI RENDŐRÖK

Mint megtudtuk, a megállapodás keretein belül arról is szó esett, hogy drónok segítségével fogják vizsgálni a forgalmat Kecskeméten, valamint a mesterséges intelligenciát is alkalmaznák a balesetmegelőzésben. Az is kiderült, hogy a Rendőr-főkapitányság is szeretne megjelenni az egyetemen mint bűnmegelőzést oktató részleg. Kreditpontos előadásokat terveznek tartani az egyetemen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb