Mindenmás

Négyezer üvegnél is több hamis parfümöt foglaltak le a NAV munkatársai az M5-ös autópályán (videóval)

Több mint négyezer üveg hamisított parfümöt találtak egy kamionban a pénzügyőrök az M5-ös autópályán – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán. Juhászné Prantner Etelka arról számolt be, hogy a pénzügyőrök egy bolgár kamiont ellenőriztek, amely a fuvarlevél szerint Bulgáriából gyűjtőárut vitt Németországba, amikor a kamion raktérben rábukkantak a hamis parfümökre.

A járőrök a raktér tételes átvizsgálása közben, a gyűjtőáruk mellett három olyan raklapot is találtak, amelyek “a felrakodási jegyzék szerint nem voltak azonosíthatók”. A felstócolt dobozokban 4240 üveg, különböző márkajelzésű (Armani, Dior, Chanel, Gucci, Prada, Lancome, Gaultier, Versace) és kiszerelésű parfümöt találtak az átkutatás során.

MIND HAMISÍTOTT TERMÉK VOLT

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi termék hamisítvány, amiket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba. A sofőr a lefoglalt áruk eredetét, származását nem tudta igazolni, és kísérő dokumentumot sem tudott bemutatni. A NAV járőrei a több mint 138 millió forint értékű hamis árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

AZ ÜNNEPEK KÖZELEDTÉVEL EGYRE TÖBB HAMIS TERMÉK BUKKAN FEL

A NAV közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy a karácsonyi ünnepek közeledtével egyre-másra bukkannak fel hamis termékek a piacokon. A hamis parfümök kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. Videón, ahogy a pénzügyőrök rábukkannak a hamis parfümökre:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb