Közélet

Bajánál tetőzött a Duna: meghökkentő fotókat mutatott be a polgármester a vízzel elöntött településről

“Ma tetőzött a Duna 819 cm-rel. Lassú apadásra számíthatunk” – írta szombaton közösségi oldalán Nyirati Klára, Baja polgármestere, megdöbbentő fotókat megosztva a település elöntött részeiről.

DERÉKIG ÉRŐ VÍZBEN ÁLLNAK AZ EMBEREK

Tetőzött a Duna vízállása Baján 819 centiméterrel. A bajai polgármester, Nyirati Klára a Facebook-oldalán osztotta meg követőivel a helyzetről készült képeket, amelyeken jól látható, hogy az egyik helyi utcában derékig érő vízben állnak az arra lakó emberek. Állítása szerint lassú apadásra kell számítaniuk a bajaiaknak, és arra kéri a polgárokat, hogy lehetőleg csak messziről csodálják meg a heves esőzések és olvadások következtében túlcsorduló Dunát.

A SODRÁS HELYENKÉNT VESZÉLYES LEHET

“Most még arra kérek mindenkit, csak messziről “csodálja” a megáradt folyót, mert a víz által kimosott emésztők tartalma és egyéb hordalék fertőzést okozhat, a sodrás pedig helyenként veszélyes mértékű” – fogalmazott a polgármester. Mint hozzátette, a közterület felügyelők és a polgárőrök nem engednek be senkit az elöntött területre, aki nem rendelkezik ott ingatlannal.

Forrás és fotók: Nyirati Klára FB/blikk.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb