Kecskeméti arcok

Ti is hallottátok? A kecskemétiek napok óta robbanásszerű hangokat hallanak

Az elmúlt napokban több olyan panasz is érkezett szerkesztőségünkhöz, hogy Kecskeméten napok óta robbanásszerű hangok hallhatóak; ezzel egyidejűleg pedig több kecskeméti Facebook csoportban is beszámoltak róla, a város nagy részét lefedve hallották a “mennydörgésre hasonlító” hangokat.

Természetesen a legvalószínűbb eset az, hogy a megmaradt tűzijátékok és petárdák durrognak, de többen is azt állítják, hogy annak felismernék a hangját. A Kecskeméten Hallottam nevű Facebook csoportban József csütörtökön ezt írta az esetről:

“Sziasztok! 2023. 12. 31-én 2:00 körül, ma hajnalban pedig 3:10 körül voltam/voltunk fültanúja a Széchenyi városban egy robbanás szerű hangnak, ami leginkább egy mennydörgésre hasonlít. Valaki tudja esetleg, hogy mi lehet ez, honnan jöhet a hang?”

Ma hajnalban is hallották a hangokat, Bernadett így számolt be róla: “0:45-kor újra ez a robbanás Széchenyi városban. Megmondaná valaki, mi folyik itt?”

KECSKEMÉT NAGY RÉSZÉT LEFEDVE SZÁMOLTAK BE A HANGOKRÓL

A csoportban többen is megerősítették a zajokat, többek között a Petőfi Sándor utcán, az Árpádvárosban, a Hunyadivárosban és a Máriavárosban is észlelték a jelenséget. Az esettel kapcsolatban megkerestük az illetékeseket is; a katasztrófavédelem elmondta, hogy nem kaptak bejelentést ilyen esetekről, a helyi rendőrségnek pedig köszönjük a konstruktív hozzáállást, annyit mondtak, hogy legközelebb a jövő hét elején tudnak a kérdéseinkre válaszolni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb