Kecskeméti arcok

Idős asszony életét mentették meg a kiskunhalasi kórház dolgozói, szívhez szóló levélben köszönte meg a hölgy lánya a segítséget

Egy idős, karácsonykor rosszul lett asszony lánya szívhez szóló, megindító levelet írt Dr. Szepesvári Szabolcsnak, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza főigazgatójának. A mentősöknek, az orvosoknak, a nővéreknek, az ápolóknak és a beteghordozóknak is megköszönte szolgálatukat – tudtuk meg a vira.hu-tól.

Az idős nő karácsonykor lett rosszul, így lánya attól is félt, hogy az időzítés miatt rosszul néznek majd rájuk az orvosok, azonban szerencsére ez nem így lett. A levélből kiderült az is, hogy édesanyját idén már másodjára mentették meg a kiskunhalasi kórház dolgozói: mutatjuk Nagy Melinda nyílt levelét Dr. Szepesvári Szabolcsnak!

“Tudom, hogy csupán egy vagyok a sok százezerből, akinek az idei ünnepe másként alakult, mint azt előre megálmodta. Alig csuktuk be az iskola kapuit, megkezdtük a lázas takarítást, a sütést, a főzést és a fadíszítést. Szavakkal ki sem mondható, mennyire vágytuk már a családi körben zajló békés együttlétet. A szentestét átható idilli képbe azonban belerondított valami, amitől a feje tetejére fordult a körülöttünk oly nyugodt világ. Karácsony reggelén életveszélyes állapotban találtam édesanyámat, akinek a pulzusa egy órán belül 145-ről 30-ra csökkent. Iszonyatos köhögési rohamai voltak és képtelen volt felállni is” – kezdte.

A HIT ADOTT ERŐT MELINDÁNAK

“Az érzés, ami akkor átformálta a bennem lévő világot, na erre nincsenek szavak. A kétségbeesés keveredett a félelemmel, ötvözve a kilátástalansággal és a tehetetlenség súlyával. Ezt a rossz ómenű kombinációt csupán az emberekbe vetett hitem volt képes valamelyest kompenzálni. A hit, hogy a kiérő mentősök még időben megérkeznek, a hit, hogy a kórházban nem fognak ránk rosszallóan nézni, hogy éppen az ünnepek alatt kérünk segítséget. A hit, hogy emberhez méltó hangnemet üt meg a kezelőorvos, a nővér, a betegszállító és bárki, akinek a hozzáállásán és becsületességén is múlhat egy imádott édesanya sorsa.”

“A karácsony hangulata a lábadozóknak is megadatott: minden emeleti szinten csodálatosan feldíszített karácsonyfa sugallta a falak között rejlő meghittséget. A félelmem nyugvópontra került bennem, átvette szerepét a remény, látva nap mint nap a gondos ápolást, a körültekintő bánásmódot. Azt, hogy az orvosok semmit sem bíztak a véletlenre” – írta Melinda.

AZ IDŐS NŐ SAJÁT LÁBÁN MEHETETT HAZA

“Az eredményesség önmagáért beszél. Az idén 89. életévében lévő édesanyám, sok ezer ember tanító nénije már itthonról integet az érte imát mondóknak. Saját lábán hazajöhetett, jóízűeket falatozik, és kísérő nélkül is ki-kisétálgat az udvarra. Egy éven belül másodszorra mentették meg az életét a kiskunhalasi kórházban.”

“Dr. Szepesvári Szabolcs Igazgató Úr! Kérem adja át a család hálás köszönetét a kórház minden dolgozójának, a takarítóktól a beteghordókon át az ápoló és gyógyító személyzetnek. Legyen büszke az intézményére, ahol a kórházi folyosót beragyogó karácsonyi fények nem csak álmok cifra játéka, hanem a remény szikrája is egyben. Munkájához sok erőt, egészséget és hitet kívánok!” – zárta levelét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb