Mindenmás

Cikkünk megdöbbentette Kecskemétet: reagált a lejáratott étterem

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy kecskeméti étteremben brutál tarifával percdíjat számoltak fel egy családnak. Az igazsághoz vezető úton az egyik legfontosabb lépés az, hogy mindkét felet meg kell hallgatni, ezért úgy korrekt, ha az étterem levelét is közöljük. Az ő állításuk szerint a felháborodott család tagjai még a középső ujjukat is felmutatták az étteremvezetőnek; mutatjuk a részleteket!

Mint pénteken megírtuk, János és családja édesanyja születésnapját ünnepelték egy kecskeméti étteremben, ahol az ételek és italok elfogyasztása után 4000 forintot kellett fizetniük azért, mert nem hagyták el időben a helyiséget.

AZ ESTI, LEGFORGALMASABB SÁVBAN MENTEK VACSORÁZNI

“A család esti sávban jött be vacsorázni és tudni kell, hogy a bevételünk nagy része ebben az időszakban keletkezik. Bisztró jellegű konyhát viszünk, tehát sokan bejönnek esti iszogatásra is, ami mellé ételt is választanak. A családdal nem volt semmi probléma, udvariasak voltak, kedvesek, nem tudnék rájuk rosszat mondani” – kezdte levelét az étterem.

AZ ÉTTEREM SZERINT VAN EGY IDŐKORLÁT, AMI FELETT NEM ILLIK MARADNI

“Természetesen senkit nem dobunk ki miután elfogyasztotta a rendelését, de úgy gondolom, hogy van egy udvariassági idő, ami után nem illik már igénybe venni az asztalt és elvenni más, fogyasztani akaró, fizető vendégek elől a helyet. Már nagyjából 20 perce ültek ott, beszélgetve, a hely előtt pedig kisebb sor alakult ki, asztalra vártak az emberek. Ekkor megkértük a családot, hogy adják át a helyet, amit ők megtagadtak és azt mondták, hogy még egy témát meg kell beszélniük. 10 perc múlva ismét megkértük őket, hogy távozzanak, ám ezt még akkor sem tették meg, végül 45 perc után nagy kegyesen felálltak és el akartak indulni” – írták.

Hozzátették: az étlapon is szerepel a 4000 forintos ár, ha valaki fogyasztás nélkül foglalja az asztal, ez szerintük amolyan elrettentés, hiszen nem éri meg nekik, hogy ezért cserébe nem tud helyet foglalni egy rendelni akaró társaság.

MÉG A KÖZÉPSŐ UJJUKAT IS FELMUTATTÁK AZ ÉTTEREMVEZETŐNEK

“Természetesen mélységesen fel voltak háborodva, mire mi megmutattuk a leírást és felajánlottuk, hogy a hatóság segítségét is kérhetjük, amennyiben fizetés nélkül távoznának. Végül kifizették a pénzt és elmentek, ekkor már nem igazán családias és kedves volt a hangulat, még a középső ujjukat is felmutatták nekem (az étteremvezetőnek). Szerencsére a vendégek nem sokat láttak ebből a jelenetből, üvöltözés legalább nem volt, mindenesetre minket mélységesen elszomorított és felháborított ez az eset” – írta a vezető a promotions.hu-nak.

A levél zárásaként elmondta, hogy kifejezetten nem gondolják úgy, hogy a vendégnek mindig igazuk van, sokszor ugyanis nincs és a fogyasztás árában nincs benne az, hogy valaki kitoljon az étteremmel, vagy megalázza a személyzetet.

A másik fél, János levelét itt olvashatod el, ha még nem tetted:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb