Mindenmás

Figyelem, Kecskemét! Szerdán lejárnak az éves autópálya-matricák, ne dőljetek be a csalásnak

Szerdán lejárnak az éves autópálya matricák: 2024. január 31-én éjfélkor több mint 3 millió hazai felségjelzésű járműre érvényes éves országos és éves vármegyei autópálya matrica jár le! A csalók ezt kihasználva Magyarország egyik vezető autópálya-matrica szolgáltatója nevében küldtek kétes eredetű ajánlatokat autópálya-matrica vásárlására, mutatjuk a részleteket!

Nemrég történelmi méretű adatszivárgás történt, amely 26 milliárd rekordot érint, és mintegy 12 terabájtnyi információ került ki az internetre, köztük személyes adatok is. A kibertámadásban a VoxPay, Magyarország egyik vezető autópálya-matrica szolgáltatója is érintett, a cég pedig emiatt felhívta a vásárlók figyelmét néhány fontos információra.

A VOXPAY JELEZTE, SOHA NEM KÜLDENÉNEK ILYEN AJÁNLATOKAT

A levelekben általában kedvezményes matrica vásárlási lehetőséget kínáltak, ám a cég jelezte, hogy soha nem küldenének ilyen ajánlatokat sem e-mailen, sem sms-ben vagy más csatornán keresztül, ugyanis az e-matricák ára fixen megszabott hatósági ár, ezen felül online vásárlás esetén még kényelmi díj is felmerülhet – tudtuk meg a 24.hu-tól.

Kiemelték, hogy soha nem kérnek elérhetőséget, vagy és személyes információt ügyfeleiktől, így aki ilyen megkeresést kap a cég nevében, ellenőrizze a vásárlás hivatalos forrását. A VoxPay közölte, amennyiben bármilyen gyanús tevékenységet észlelnek, azonnal jelezzék azt nekik az [email protected] e-mail címen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb