Közélet

Egy kézilabda klub kérelmére új sportcsarnok épülhet vármegyénkben

A kalocsai Martinovics utcai sportcsarnok mellett épülhet egy új csarnok, amelynek a kalocsai önkormányzati képviselő-testület csütörtöki ülésén adott zöld utat azzal, hogy a Kalocsai Kézilabda Club (KKC) kérelmére a jelenlévő döntéshozók egyhangú szavazataival megadta a tulajdonosi hozzájárulást a Magyar Kézilabda Szövetséggel (MKSZ) informálisan már egyeztetett pályázat benyújtásához.

Az új sportlétesítmény az MKSZ által folyósított TAO támogatásából, utófinanszírozással épül meg. Átadása után nem az egyesület, hanem a város vagyonát képezi majd, és a KKC mellett más egyesületeknek és városunk tömegsportjának is hasznára válik, illetve az oktatási intézmények testnevelési óráinak, sportrendezvényeinek céljait is szolgálhatja majd – ez utóbbi szempont volt a döntő a helyszínválasztásnál is. Az ütemezés szerint idén a kiviteli tervek készülnek el, 2026 őszéig pedig meg is épülhet az új csarnok.

A teljes projekt megvalósításának tervezett befejezési határideje 2026. szeptember 30.

A tervezett csarnoképületben egy 40-szer 20 méteres, szabványos kézilabda pálya kerülne kialakításra, négy játékos öltözővel és két játékvezetői öltözővel, a hozzájuk tartozó vizesblokkokkal.

Az új sportcsarnok megépítése több ütemben valósulhatna meg.
Első körben a tervezéssel kapcsolatos költségek finanszírozására pályáznak, február 29-ei benyújtási határidővel. A kivitelezésre vonatkozó kérelem következő szakaszban, 2025. február 28-ai határidővel kerülhet beküldésre – tudtuk meg a kalohirek.hu-tól.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb