Mindenmás

Jól sikerült a Neumann Klub Kecskeméten: Balogh Levente elárulta, hogy lehet valaki boldog és sikeres

Balogh Levente üzletember, a Szentkirályi alapító tulajdonosa, valamint mentoráltja, Keserű Balázs volt a Neumann Klub vendége február 27-én a Neumann János Egyetemen. Keserű Balázs tavaly tavasszal nyerte meg “Az álommeló” című műsor első évadát, ezzel ő lett Balogh Levente elnöki asszisztense.

A pódiumbeszélgetés fő témái a tehetség fogalma, a jó mentorálás ismérvei, a duális felsőoktatás fontossága és a mesterséges intelligencia szerepe voltak.

Balogh Levente szerint az ideális vállalkozó két lábon áll: egyrészt egy szakma mestere, másrészt kellő közgazdasági ismeretekkel rendelkezik. Előbb érdemes egy szakmát kitanulni, és csak utána közgazdaságtant tanulni – mondta.

Keserű Balázs élelmiszermérnökként végzett, de már egyetemi tanulmányai mellett is dolgozott egy élelmiszer-kereskedelmi láncnál. Nagyon hasznosnak találta az itt szerzett gyakorlati tapasztalatokat, de úgy vélte, hogy az egyetemen szerzett elméleti tudás is nagyon fontos. Római posztgraduális tanulmányai alatt tapasztalta meg, hogy a világ sok részéről érkezett hallgatótársainál sokkal alaposabb elméleti ismeretei voltak, és ezt a magyar oktatásnak köszönheti.

BALOGH LEVENTE ELÁRULTA, HOGY VÁLHAT VALAKI BOLDOG ÉS SIKERES EMBERRÉ

Balogh Levente úgy véli: a fiataloknak el kell dönteniük, hogy mivel szeretnének majd foglalkozni, mi az, amit igazán szeretnek, és tanulmányaikat ehhez kell igazítaniuk. Így válhat belőlük boldog és sikeres ember. Balogh Levente úgy vélte, a fiataloknak ma már nem feltétlenül kell külföldi tapasztalatot szerezniük ahhoz, hogy sikeresek lehessenek. Saját cégénél a szakmai tudás és a vezetői fizetések is európai színvonalúak – jelentette ki.

Utolsó nagy témaként szó volt a mesterséges intelligenciáról is. Balogh Levente és Keserű Balázs egyaránt úgy vélte, hogy az iparban, a gazdasági életben fontos szerepet fog betölteni, a magánéletben azonban szükségtelen, sőt károkat tud okozni. Fontos ezért az MI szabályozása – mutattak rá. Egyetértett ezzel dr. habil. Fülöp Tamás, a Neumann Egyetem rektora is, aki hozzászólásában elmondta, hogy az MI használatát az egyetemi oktatásban már jelenleg is szabályozzák, hiszen visszaélésekre ad lehetőséget – tudtuk meg az egyetem közleményéből.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb