Smart Kecskemét

Folyamatosan fejlődik vármegyénk: 800 millió forintból épül új bölcsőde Bács-Kiskunban

Csaknem 800 millió forintból új, négy csoportszobás bölcsőde épül még az idén a Bács-Kiskun vármegyei Bácsalmáson. A beruházáshoz 622 millió forint európai uniós forrást nyert el a város, a fennmaradó összeget a magyar kormány biztosítja.

Németh Balázs elmondta: a város vezetése helyi szakemberek és intézményvezetők bevonásával döntött az 56 férőhelyes új bölcsőde létesítéséről, mivel a településen és a térségben lévő gyermekek száma alapján már nem lesz elegendő a meglévő, 2020 októberében átadott, 26 férőhelyes intézmény. Az új bölcsőde helyének a Dózsa György úti, a református templom melletti üresen álló önkormányzati terület egy részét jelölték ki.

AZ ÉV VÉGÉIG MEG IS ÉPÜLHET A BÖLCSŐDE

Az intézmény várhatóan még ez év végéig megépülhet, abban az önkormányzat a jelenlegi igények ismeretében két 12 és két 14 fős csoportot működtet majd, biztosítva a két év alatti és a sajátos nevelési igényű gyermekek bölcsődei nevelését. A beruházással 12 új munkahelyet is teremtenek, hiszen a bölcsődében a vezetőn kívül nyolc kisgyermeknevelő, két dajka és egy gondnok dolgozik majd.

A polgármester elmondta, az épület megfelel majd a kor követelményeinek, energetikailag korszerű lesz, két hőszivattyú biztosítja majd az egyes helyiségekben a padlófűtést, és teljeskörűen akadálymentes lesz. Kiemelte: a pályázati forrásból be is rendezik a helyiségeket és kialakítanak egy játszóeszközökkel felszerelt udvart is. A korszerű bölcsőde jelentősen hozzájárul a település családbarát arculatának kialakításához és segít ösztönözni a fiatalokat, a családokat a gyermekvállalásban.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb