Mindenmás

Egyszemélyes utazás a változás felé: Szegedtől egészen a Balatonig gyalogol Muráti Balázs, hétfő hajnalban már vármegyénket is elérte

Egy személyes utazás a változás felé: Muráti Balázs vasárnap kora reggel indult el Szegedről, a Klauzál térről gyalog, az úticélja pedig nem más, mint a Balaton. Balázs egy régi emlékkép és videó nyomán szembesült nemrég azzal, hogy az elmúlt évek során mennyire megváltozott, nem feltétlenül pozitív irányba. Az a pillanat, amikor a tükörbe nézve alig ismert magára, a változás iránti vágyat ébresztette fel benne. Balázs története nem csak egy személyes küldetésről szól, hanem arról is, hogyan válhatunk inspirációvá mások számára a hétköznapi életünkben.

Mint ahogyan arról tegnap is beszámoltunk, Muráti Balázs rádöbbent, hogy az évek során felhalmozódott kilók és a mozgásszegény életmód mögött a karrierje áll, amely rengeteg autózást és irodai munkát követelt meg tőle. Elhatározása, hogy gyalog járjon dolgozni, nem csupán fizikai, de mentális változást is hozott számára. A napi 4,2 kilométeres útja során felfedezte a természet szépségét és a fotózás iránti szenvedélyét, de most egy ennél jóval hosszabb küldetésre vállalkozott, ugyanis Szegedtől egészen Balatonlelléig gyalogol.

NEM EGYEDÜL KÉSZÜLT AZ ÚTRA

Azt is elárulta, hogy az útra nem egyedül készült fel: segítségére volt az IBO nemzetközi nagyközépsúlyú (és a WBO korábbi) bajnoka, a Szeged Sportolója díjas közönségkedvenc sportoló Kis Máté, valamint az egykori Európa-bajnoki ezüstérmes triatlonista, a Budapest Maratonon újabb egyéni csúcsot futó és ezzel a dobogó harmadik fokára is felálló Simon Péter is, aki nem mellékesen az Ironman Világbajnokságon a 31. helyezést szerezte meg. Mindketten hasznos tanácsokkal látták el Balázst. Hétfő hajnalban már Bács-Kiskun vármegyét is elérte:

Az igazi próbatétel tehát a mostani, Balatonlelle felé tett túra: több, mint 200km négy nap alatt gyalog, ez az amire vállalkozott. Mint elárulta nekünk, hisz abban, hogy nincsenek lehetetlen célok, csupán megfelelő hozzáállásra van szükség. Ezen kívül arra is szeretne rávilágítani, hogy a változás nem csak személyes, de közösségi szinten is lehetséges. Meggyőződése, hogy a példamutatás és a közvetlen környezetünk inspirálása révén valódi változást érhetünk el. Az első nap után a tervnek megfelelően vármegyénket is elérte. Szeretné ezt a különleges teljesítményt arra is felhasználni, hogy a hétköznapi mozgásra való felhíváson túl segítsen: az OMSZ-nek szeretne adományokat gyűjteni, de erről későbbre ígért tájékoztatást. A Kecskemét365 olvasóinak fotókat is készített az út Bács-Kiskun vármegyei szakaszáról:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb