Kikapcs

Kecskeméten pörög a színházi élet: jön a 15. SZÍN-TÁR Fesztivál!

Március 19. és 23. között a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház falai között valami egészen különleges történik: a SZÍN-TÁR fesztiválra már tizenötödik alkalommal gyűlnek össze a legfényesebben ragyogó tehetségek, hogy bemutassák, mire képesek.

De ne gondoljátok, hogy csak a klasszikus színdarabokat tolják itt a reflektorfénybe. Oh, nem! A SZÍN-TÁR sokkal többről szól! Itt a színházi pedagógia is főszerepet kap, és még a múltidézésre is jut idő. A fiataloknak szóló programoktól kezdve a profikig mindenki megtalálhatja a saját helyét.

A repertoár? Egyszerűen lenyűgöző! A színházi világ legfrissebb és legmerészebb darabjaitól kezdve a klasszikusok újragondolásáig minden megtalálható. És idén van egy külön csemege is: a Nemzeti Dobogó középiskolás csoportja is bebizonyítja, hogy a versszínház még mindig tud újat mutatni.

De nem csak a színpadi produkciók miatt érdemes ellátogatni. A SZÍN-TÁR valójában egy olyan közösségi élmény, ahol szakmai beszélgetések, workshopok és még egy mentálhigiénés előadás is várja az érdeklődőket. Szóval, ha szeretnétek többet megtudni arról, hogy mi fán terem a színház világa, vagy csak szeretnétek egy kicsit elmélyedni önmagatokban, akkor itt a helyetek. Imádjuk amikor a gazdag kulturális életünk miatt is egyre többen jönnek Kecskemétre. Külön büszkeség idén, hogy a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem jelmeztervezői is bemutatkoznak.

És ha mindez még nem lenne elég, a zsűri – amelyhez idén egy új tag is csatlakozik – az MMA-díjjal jutalmazza a legjobb előadást. Tehát nem csak szórakozás, de igazi verseny is van itt! Szóval, Kecskemét365 Family, ne hagyjátok ki ezt az őrületet! Gyertek el, és ünnepeljük együtt a színházat, a művészetet és a tehetséget itt Kecskeméten.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb