Kikapcs

Lakossági faültetéseket szervez az önkormányzat Kecskeméten

Az előzetes beszélgetések során felmerült, hogy a helyi közösség tagjai szívesen tennének a véderdőért, akár egy kisebb faültetésben is részt vállalnának – így lakossági faültetést szervez az önkormányzat.

A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonkezelésében több véderdő is van a különböző a városrészekben. Mivel ezek közvetlenül lakóövezetben találhatók, ezért ezen erdőknek a léte, állapota, illetve az itt történő erdőkezelési munkák közvetlenül is hatással vannak a lakóközösség mindennapjaira. A most szerveződő lakossági faültetések célja:

  • a véderdő állapotának, a véderdő funkciójának, klímavédelmi képességének a fejlesztése, a biodiverzitás növelése.
  • a közösség és a véderdő kapcsolatának erősítése, a mindennapi környezeti szempontból is fenntartható együttélés lehetőségének megbeszélése.
  • tájékoztatni a lakosságot Kecskemét Megye Jogú Város Közgyűlése által elfogadott erdőkezelési koncepcióról, az elmúlt év történéseiről, tapasztalatairól és az elkövetkezendő időszakban tervezett erdészeti tevékenységről a véderdőkben.

“A közösségi faültetés során 700 db őshonos facsemete elültetését tervezzük. A facsemetéket, a szakirányítást az önkormányzat biztosítja. Az ültetendő fafajok: mezei szil, vénic szil, mezei juhar, vadkörte, kocsányos tölgy, sajmeggy, kökény. A faültetés közben az erdőben szétszórt szemetet is összegyűjtjük” – írta az önkormányzat.

A lakossági faültetések helyszíne, időpontja:

  • Milliomodik hektár erdő (Kórház mellett) 2024.03.13. szerda du. 14.00 (18 ó-ig) (Találkozópont: az erdő körforgalom felöli bejárata)
  • Izsáki úti véderdő 2024.03.14. csütörtök 9.00 és 14.00 (18 ó-ig) (Találkozópont: Izsáki út és a Kullai köz sarka)
  • Katona telepi véderdő 2024.03.16. szombat 9.00 (13 ó-ig) (Találkozópont: Zsigmond Ferenc u. és Veres Péter u. sarka)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb