Kecskeméti arcok

Ilyen az, amikor a kecskemétiek összefognak: egy új védőfás parkot hoztak létre Hetényegyházán

150 darab facsemete, lelkes, a környezetért, jövőért és Hetényegyházáért tenni akaró önkéntes csapat, és egy eddig nem túl sok figyelmet kapó terület. Nem is kell más ahhoz, hogy egy hatalmas összefogás szülessen, melynek eredményeként egy szebb és zöldebb környezet vesz körül bennünket városunk egyik eddig kihasználatlan, de sok lehetőséget magába rejtő területén. A hétvégén ugyanis egy új védőfás parkot hoztak létre a helyiek Hetényegyházán, tudatta a Hetényegyházi Városrész Szépítő Egyesület.

“Egy új védőfás park születik a kietlen tér helyén, ahol gyermekeink, unokáink a fák nyújtotta árnyékot és oxigéndús levegőt élvezve emlékezhetnek meg azokról az emberekről, akik szabadidejükben megteremtették nekik ezt a kellemes környezetet. Új kapcsolatok születnek! Egymáshoz közel élő emberek, akik a hétköznapi rohanásban talán még nem is találkoztak, megismerik egymást, a közösségi munka öröme összehozza őket, és talán életre szóló barátságok is kialakulhatnak – írta közösségi oldalán a megmozdulásról a Hetényegyházi Városrész Szépítő Egyesület.

Mint az egyesület beszámolt róla, a munkálatok Szabó Lajos erdőmérnök szakmai támogatásával folytak, míg a tenni akaró önkéntes csapat lapátolt, trágyát hordott. A facsemetéket, a Kecskemét Megyei Jogú Város biztosította, míg a gödröket a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai ásták ki. “Mindenkinek nagyon hálásak vagyunk, aki valamilyen módon hozzájárult a mai nap sikeréhez! Köszönjük a szomszédoknak, akik segítették, hogy a sok autó biztonságosan parkolhasson, és kijöttek, hogy miután mi levonultunk, megöntözzék a facsemetéket! Együtt nagy dolgokat vihetünk véghez!” – írta az egyesület posztjában.

Forrás és fotók: Hetényegyházi Városrész Szépítő Egyesület FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb