Közélet

Megtartotta ünnepi beszédét Szemereyné Pataki Klaudia

Péntek délelőtt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester megtartotta ünnepi beszédét Kecskeméten. Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc Hősei tiszteletére tartott ünnepségen leleplezték a Katona József Könyvtár előtti téren Lakatos Pál Munkácsy-díjas képzőművész Jel című szobrát, majd Szemereyné Pataki Klaudia mondta el ünnepi gondolatait.

A polgármester az ünnepség pillanatait felidézve az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseiről közösségi oldalán így emlékezett meg.

HA ÖSSZEFOGUNK, KÉPESEK VAGYUNK FELEMELKEDNI

“A szobrok az örökkévalóságnak szólnak. Azért emeljük őket, hogy minket jóval túlélve emlékeztessék utódainkat is az elődjeink által ránk hagyományozott örökségre: szeretni és védeni hazánkat, Magyarországot mindhalálig. A nehéz idők hősöket szülnek, akik aztán nagy időket, felívelő korszakokat teremtenek. 1848-ban nehéz idők jártak. Az ország az elnyomás súlya alatt nyögött. A magyar szív és ész nem teljesedhetett ki. Senyvedett Európa egyik legnagyszerűbb nemzete… Az elnyomásba nem tört bele a magyar. Főnixként egy Európa szerte tisztelt nemzetként születtünk újjá, utat mutatva az egész kontinensnek, hősöket adva az európai szabadságnak. E hősök közül kiemelkedett Petőfi Sándor! Tiszteljük, rajongva szeretjük mind a mai napig. Példaképünk, mert megmutatta nekünk, ha összefogunk és egymásba kapaszkodunk, együtt dobban a szívünk, és lép a lábunk, akkor e nemzet igenis képes felemelkedni” – írta a polgármester.

KECSKEMÉT MINDENEK ELŐTT

Mint folytatta: “minden, amit Kecskeméten elértünk, amit fel tudunk mutatni, abból a hősiességből fakad, abból az alkotó erőből fakad, melyet Petőfi ránk hagyományozott. Szükségünk van Petőfi szellemiségére és az abban lakozó erőre, mert most, itt nekünk történelmi kötelességünk van. Eredményeink és a jövőnk érdekében meg kell védenünk a békénket, szavatolni kell városunk és minden lakója biztonságát, és boldog jövőt kell teremtenünk gyermekeinknek. Mindehhez – Petőfitől tudjuk – erő kell. Békés erő. Az erő pedig a mi közösségünkből fakad. Ideje hát ismét összefognunk és a megfelelő pillanatban a legjobb döntéseket meghozva megvédenünk városunkat. Mert Kecskemét mindenek előtt!” – zárta sorait Szemereyné Pataki Klaudia.

Forrás és fotók: Szemereyné Pataki Klaudia FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb