Közélet

Hatalmas segítség ez a koraszülötteknek és családjaiknak! Ajándékokat kapott a kecskeméti kórház PIC Koraszülött Részlege

A NAT Hungária Kft. lelkes csapata idén ismét ajándékokkal megpakolva érkezett a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály PIC Koraszülött Részlegére, ahol Dr. Kelemen Edit részlegvezető főorvos fogadta őket – írja a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház.

Mint megtudtuk, a németországi anyavállalatú, Magyarországon 2000 óta működő, győri központtal rendelkező, általános és ipari villamossági szereléssel foglalkozó cég kecskeméti telephelyének 18 főből álló két részlege (GMB és GAB) a negyedéves jótékonysági csapatépítő összegét szánta arra, hogy a koraszülötteknek és családjaiknak adományozzanak hasznos eszközöket.

LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉKEKET KAPTAK

„A légzésfigyelő készülék rendkívül fontos a koraszülött baba biztonsága és a szülők nyugalma érdekében, amikor hazaengedjük őket” – mondta Dr. Kelemen Edit részlegvezető főorvos, a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány elnöke az átadáskor. „Ez a készülék folyamatosan figyeli és érzékeli a baba mozgását és légzését, és éles hangjelzéssel figyelmeztet, ha ezek megszűnését észleli. Nem minden család engedheti meg magának, hogy megvásárolja ezt az eszközt, ezért mi kölcsön adjuk számukra, így ez a 4 db légzésfigyelő, melyet most alapítványunk kapott, óriási segítség számukra”- emelte ki a főorvosnő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb