Sport

Heroikus küzdelemben múlta felül ismét az esélyesebbnek tartott Berettyóújfalut az SG Kecskemét

Heroikus küzdelemben múlta felül ismét az esélyesebbnek tartott Berettyóújfalut az SG Kecskemét, és már öt pont az előnyük a bajnoki döntőért folytatott küzdelemben három körrel a rájátszás vége előtt – tudtuk meg a csapattól.

A mérkőzésről így írnak: a kezdeti puhatolózás után Tomic került helyzetbe, ám nem tudta jól eltalálni, így szögletre tudott menteni a vendégek kapusa. A 3. percben viszont már rezzent a háló, miután Suscsák szépen fordult le, és pontosan lőtt a jobb sarokba, 1-0. Riadót fújt a Berettyóújfalu, és eljutottak helyzetekig, míg a túloldalon Fekete életerős löketét védte lábbal Mezei. Kiegyenlített csata, magas iram jellemezte a további periódust, ám nagyon ehetőség nem adódott egyik térfélen sem.

IDŐT KÉRTEK A VENDÉGEK, DE A TÁMADÁSAIK ÍGY IS MEDDŐEK VOLTAK

A 13. minutumban szerzett labdából indított rohamot az SG Kecskemét, és okos passzok után Biró lőtt higgadtan a kapuba, 2-0. Rögtön időt kértek a vendégek, ám támadásaik meddőnek bizonyultak, míg a kék oroszlánok kontráiban rendre sok veszély volt. Szabó kétszer is nagyon közel volt, hogy háromra növelje a differenciát, a kapufa azonban kisegítette Mezeit. Nagy erőket mozgósított az MVFC, hogy szépítsen, és végül a 20. percben a rutinos Rábl volt jókor, jó helyen, 2-1. Meleg pillanatokat élt át a hazai csapat eztán is, de sikerült megőrizni egygólos előnyüket a félidőre. 

PENGÉS MEGOLDÁSOK A MÁSODIK FÉLIDŐRE

Fordulás után Suscsák pörgetése a kapufán csattant, ám a játékszer onnan kifelé vágódott. Rigót is próbára tették a másik oldalon, ám Schusterman nem tudott túljárni a kecskeméti rutinos hálóőr eszén. A tempóra továbbra sem lehetett panasz. A kilátogató szurkolók a futsal sava-borsát ízlelgethették, hiszen mindkét térfélen pengés megoldásokkal rukkoltak elő a csapatok, az újabb gól viszont még váratott magára nyolc perc elteltével. Fokozta a nyomást az MVFC, ám vagy a védelem, vagy Rigó állta útjukat. A 31. percben azonban jött egy hazai kontra, amely végén Biró növelte ismét kettőre a differenciát, 3-1. Pál Patrik is visszatért a parkettre hosszú kihagyás után. A kék oroszlánok csapatkapitányát a közönség hangosan méltatta. Létszámfölényes taktikára váltott a Berettyóújfalu, gólt viszont nem ebből értek el, hanem egy hazai védelmi megingásból, 3-2. Öt perccel a vége előtt a vendégek neve mellett már öt fault állt, óvatosan kellett tehát játszaniuk, hogy elkerüljék a tízméteres büntetőt. Továbbra is kapusukat mezőnyjátékosra cserélve mentek előre a hajdúságiak, 2:37 volt még vissza, mikor időt kért a hírös városi szakmai stáb. Jól zárt a védelem, az utolsó rohamok előtt azonban még a vendégek is kikérték idejüket. Suscsák taktikai faultja után még 23 másodperc maradt, és bár volt még kísérlete Rábléknak, de ezek elkerülték a kaput. A Kecskemét 3-2-re nyert, és nagy lépést tett a bajnoki döntő felé.

ELÉGEDETT A SPORTIGAZGATÓ

Marko Gavrilovic sportigazgató így nyilatkozott: “borzasztóan büszke vagyok a tanítványaimra. Elégedett vagyok azzal az akarattal és játékkal, amit egész meccsen mutattunk. A Berettyóújfalu a legjobb csapatok között van Magyarországon nagyon régóta, ezáltal sokkal több rutinjuk van abban, hogyan kell az ehhez hasonló rangadókat megvívni. Nekünk ez az első évünk ebben a felállásban, jelentősen megfiatalított kerettel. Azt mondtam a meccs előtt a fiúknak, hogy ne érezzenek nyomást magukon. Hogy miért? Mert nem úgy kezdtük a szezont ahogy terveztük, és aztán minden egyes meccs egy amolyan kisdöntő volt számunkra.  Napról napra tudtunk fejlődni, és ennek a gyümölcse mostanra érett be. Nagyon fókuszáltak voltunk végig fejben, noha voltak még hibák, amiket persze ki kell elemeznünk, de egy ilyen erős ellenféllel szemben a győzelemért csak gratuláció és elismerés járhat. Nem szabad ezután sem másképp állnunk a munkához, mennünk kell tovább ezen az úton. Köszönjük szurkolóinknak, hogy mellettünk voltak most is. Sokat számított a támogatásuk!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb