Közélet

Megjelent az ország nyugdíjtérképe, sereghajtók vagyunk Bács-Kiskun vármegyében

Megjelent az ország nyugdíjtérképe. A KSH kiadványából kiderült, hogy mely vármegyék járnak az élen, melyek szakadtak le. Nos, Bács-Kiskun vármegyén belül a Kiskőrösi járás van a legjobban lemaradva, és országos szinten sem állunk túl jól.

Megjelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Nyugdíjak és egyéb ellátások című kiadványát, amelyből kiderül, hogy az öregségi nyugdíj átlagos összege Budapesten volt a legmagasabb, 275 667 forint. Kecskeméten és környékén ez az összeg csupán 228 862 forint.

VÁRMEGYÉRE LEBONTVA BÁCS-KISKUN VAN A LISTA ALJÁN

A budapesti az országos átlagot 45 ezer, a legalacsonyabb vármegyei értéket, Bács-Kiskun vármegye átlagát 70 ezer forinttal haladta meg. Az országos átlagnál nagyobb összegű ellátást folyósítottak még

  • Fejér,
  • Pest,
  • Komárom-Esztergom,
  • Veszprém
  • és Győr-Moson-Sopron vármegyében,

ugyanakkor 207 ezer forintnál kevesebbet Bács-Kiskun, Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.

KISKŐRÖS ALULMARADT

A főváros mellett Pest vármegye hat járásában, valamint a Tiszaújvárosi, a Veszprémi és a Székesfehérvári járásban érte el a 250 ezer forintot az ellátás összege. Viszont a dél-alföldi Mórahalmi, Kisteleki, Kiskőrösi és az észak-alföldi Csengeri járásban 180 ezer forint alatt maradt az öregségi nyugdíjak átlaga. A Kecskeméti járást egyébként a Kiskunhalasi járás követi 206 ezer forinttal, amit a bajai 204 999 forinttal. A többi járásban sajnos a 200 ezret sem éri el az átlagnyugdíj összege.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb