Sport

KTE VS. SZTE SZEDEÁK: küzdöttek a kecskemétiek, de ez most nem volt elég

Tegnap az SZTE Szedeák csapata ellen küzdött a kecskeméti KTE. A KTE tempósan indított és ilyen maradt az utolsó percekig, de sajnos ez most nem volt elég. A végeredmény 105-98. lett.

KECSKEMÉT VÉGIG TEMPÓSAN JÁTSZOTT

Karahodzsics büntetőkkel és Wittmann tempóval nyitott a Kecskemét, ám a Szeged sem tétlenkedett, 5-4. Lukovic pillanatai következtek, és 5-11-re meglépett a KTE. Jó védekezés után újra a szerb villant távolról, 5-14-nél időt kértek a Tisza-partiak. Ivkovic és Bogues sem akart lemaradni a többiektől, majd Wittmann büntetőkkel 7-20-ra váltott az eredményjelző. Woolridge révén közeledett a Szedeák, majd Locke ziccere után már Ivkovic Stojan rendelte magához tanítványait, 13-20. Nem segített az időkérés, a házigazda lendületben maradt, és fordított, 21-20. A negyed végén ismét Locke villant kintről, így 24-22-vel zárult az első tíz perc.

Sinik szerzett labdát, és robogott végig, míg a túloldalon Lake és Locke volt pontos, 28-24. Sinik távolról sem tévedett, ezt követően pedig szép támadás után Lukovic volt a befejező, 28-29. A Tisza-parti amerikai kontingens megrázta magát, és 37-32-re megléptek. Nem tudta támadásait pontosan befejezni a KTE, 39-32-nél időkérés következett. Karahodzsics küzdött a palánk alatt, és törekvéseit siker koronázta több soron, 43-38. A Szedeák viszont ennél közelebb nem engedte már őket. A félidőre 52-41-gyel mehettek a felek.

Ivkovic kapta a gyűrű alatt, majd oldotta meg higgadtan, míg a túloldalon Lake zsákolt, 54-43. Karahodzsics és Wittmann révén jött be tíz alá a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, 56-48. Két gyors szegedi kosár után 60-48-nál időt volt kénytelen kérni a vendég stáb. Locke vitte hátán a Szedeákot, és mindhiába igyekeztek a kecskemétiek, nem tudtak közelebb kerülni, 68-53. Bogues villant kétszer egymást követően, majd Sinik és Dramicanin fontos pontjaival 73-62-re zárkózott a KTE. Felváltva estek a kosarak, a védekezést egyik fél sem tudta csúcsra járatni. A negyedet Locke félpályás triplája zárta, 84-70-el jöhetett az utolsó tíz perc. 

Karahodzsics és Bogues faragott a hátrányból, 84-74. Szegedi büntetőre Bogues triplával reagált, és visszahozta a hírös városi reményeket, 85-77. Mucza hármasa és büntetői után 92-81-re váltott a kijelző. Dramicanin pörgette fel a palánkra, 94-85. Bognár kettő plusz egyes akciója után Mucza is megoldotta kiszorított helyzetből, 99-85. Locke trojka után, négy perccel a vége előtt eldőlni látszott a mérkőzés. 102-85-nél Ivkovic Stojan időt kért, hogy az utolsó rohamokra felkészítse fiait. Bogues és Ivkovic Milán kettesei 102-91-re módosították az állást. Lukovic tetszetős kosaraival még kapaszkodott a KTE, de fogyott az idő vészesen, másfél minutummal a vége előtt 105-96 volt az eredmény. A házigazda nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából. A végeredmény: 105-98.

Ivkovic Stojan szakmai igazgató:  “Mi sem vallottunk szégyent úgy gondolom. Készülnünk kell tovább a következő fontos meccsekre. Az alsóházban minden csapat megérdemelné, hogy bent maradjon. Remélem a Szeged és a Kecskemét jövőre is az élvonalban csap majd össze. Köszönjük a kecskeméti szurkolóknak, hogy itt voltak sokan, és biztattak minket. Sokat jelentett számunkra”- írják a csapat oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb