Sport

Nosztalgia: 1951-ben kezdett pezsegni a kézilabdás élet a vármegyében

Idén 65 éves a vármegyei kézilabda. 1951-ben kezdett el berobbanni a kézilabda mint sport, a megye életébe. A 70-es évekre már bajnokságokon szerepeltek és sok válogatott játékos innen indult és befutó lett a sport világában.

1951-BEN KEZDŐDÖTT FELEMELKEDNI A KÉZILADBA, MINT SPORT A MEGYÉBEN

Az emlékek között kutatva me­gyénk településein először 1951- ből találunk forrást arról, hogy Baján iskolai és felnőtt szinten is pezsgő kézilabdás élet kezdett kialakulni. 1953-tól Baján már városi bajnokságot szerveztek fel­nőtt- és iskolai csapatok számára. Az iskolák közötti első megyei baj­nokságot is itt rendezték meg Baja, Kiskunhalas és Lajosmizse csa­patai részvételével.

A 70-ES ÉVEKRE MÁR SZÁMOS VÁLOGATOTT JÁTÉKOS INDULT INNEN ÉS FUTOTT BE EGY SIKERES KARRIERT

A 70-es évekre szinte nem volt olyan település, amelynek a csapata nem szerepelt a megyei, járási, illetve nemzeti bajnokságokban, és a megyei ké­zilabdázás eredményei egyre szeb­ben csengtek. Számos válogatott játékos indult innen és futott be kivételes pályát. Az egyesületek is egyre magasabb szintekre jutot­tak, és a 90-es évekre megtörtént az áttörés: üstökösként robbant be a kiskunhalasi női, illetve a kiskő­rösi férficsapat az ország elitjébe- olvasható a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata oldalán.

Fotó: Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb