Sport

Értékes pontokat tartottak itthon a kecskemétiek, a Mezőkövesd viszont ezzel a vereséggel biztos kieső

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén a Kecskeméti TE a Mezőkövesdet fogadta a Széktói Stadionban. Az első gólt a vendégek szerezték, de sikerült fordítani, amivel hatalmas lépést tettek a céljaik elérése felé.

A mérkőzésen az első lehetőség a vendégek előtt adódott, az 5. percben Cseri oldalsó szabadrúgását a kapu előteréből vágták ki a védők, majd maradt támadásban a Mezőkövesd, és Bőle lövése a tizenhatos vonaláról épphogy mellé ment a blokk segítségével. A 10. percben hasonlóan nagy helyzetet láthattunk a másik kapunál, Banó-Szabó beadását Pálinkás fejelte középre és Lukács kevéssel fölé csúsztatta azt.

MEGSZÜLETETT AZ ELSŐ GÓL, MAJD A VISZONTVÁLASZ IS

Mint kiderült, két minutummal később Leoni beadására Belényesi robbant be, de Kovácsik magabiztosan védett. Ezután Leoni kapáslövése, majd Pálinkás újabb fejese sem okozott nagy veszélyt, a túloldalon viszont megszületett az első gól. A 32. percben a kecskeméti nevelésű korábbi játékos, Szalai József érkezett remekül egy beívelt szabadrúgásra és a kapuba fejelt (0-1). Mentünk az egyenlítésért, és ez még a szünet előtt össze is jött. A kövesdi kapu előtti kavarodás után Pálinkás előbb még mellé lőtt, ám a 40. percben egalizáltak. Helmich nagyszerűen tört előre, Lukácsnak passzolt oldalra, aki egyből visszatette neki, és a remekül játszó középpályás nem hibázott (1-1). Még az első félidőben meg is fordíthatta volna az állást a KTE, azonban Vágó távoli lövése és Pálinkás újabb fejese is mellé ment.

BIZTOS KIESŐ A MEZŐKÖVESD

A második játékrészből közel negyedóra telt el, amikor az első komoly helyzet után rögtön bekerült a labda a gólvonalon túlra. Belényesiről fejese Vágóra pattant, majd onnan a kapuba, de végül kezezés miatt a VAR érvénytelenítette a találatot. Ezután Vágó maga fejelt egy szöglet után, majd pályára lépett hosszú sérülése után Nikitscher, aki tavaly májusában játszott utoljára hazai bajnokit. A középpályás egyből kapu elé keveredett, Zeke beadása felé ment, de Beriashvili előbb ért bele és öngólt vétett (2-1). Egy másik cserejátékos, Májer is hamar főszerepbe került, miután remek beadást adott Banó-Szabónak a 70. percben, ám a lövés mellé szállt. Májer ezután maga fejezett be egy akciót, távoli tekerése kevésen múlott, majd a végén Ugrai szabadrúgását védte bravúrral Varga. Itthon tartották a 3 pontot a kecskemétiek, így négy körrel a vége előtt 12 pont az előnyük, míg a Mezőkövesd ezzel a vereséggel biztos kieső – írja a Kecskeméti TE.

Kecskeméti TE – Mezőkövesd Zsóry FC 2–1 (1–1)

Kecskemét, 2083 néző, Vezette: Zierkelbach Péter (Huszár Balázs, Szalai Dániel)

KTE: Varga – Szűcs, Szabó (Májer 63.), Belényesi, Katona, Leoni (Zeke 46.) – Vágó, Helmich (Nikitscher 60.), Banó-Szabó (Meszhi 90.) – Pálinkás, Lukács (Horváth 60.). Vezetőedző: Szabó István

Mezőkövesd: Kovácsik – Kállai (Ugrai 74.), Kojnok, Beriashvili, Szivacski – Bőle (Drazsics 63.), Cseri (Nagy 63.) – Szalai (Molnár 74.), Szolgai, Cseke – Kócs-Washburn (Vajda 74.). Vezetőedző: Milan Milanovic

Gól: Helmich (40.), Beriashvili (65. – öngól), ill. Szalai J. (32.)

Sárga lap: Katona (24.), ill. Vajda (87.)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb