Mindenmás

“Nem kell megérinteni a felsővezetéket ahhoz, hogy halálos áramütést okozzon!”- számos életet követelt a felelőtlen viselkedés a vonatállomásokon

Számos halálesetet okozott már egy olyan felelőtlen magatartás, mellyel a több ezer voltos villamos felsővezeték közelébe merészkedtek. A MÁV most arra hívja fel a figyelmet, hogy ez nem játék, mert mára felsővezetékek 2 méteren belüli megközelítése is áramütést, halált okoz. Cikkünkben mutatjuk mi a helyes és a helytelen viselkedés a vonatállomásokon. 

A FELSŐVEZETÉK MÁR 2 MÉTEREN BELÜLI MEGKÖZELÍTÉSE IS ÁRAMÜTÉST, SÚLYOS VAGY ÉLETVESZÉLYES ÉGÉST OKOZHAT

Nem kell megérinteni a felsővezetéket ahhoz, hogy halálos áramütést okozzon! Vasúti területen a 25 ezer voltos villamos felsővezeték 2 méteren belüli megközelítése is áramütést, súlyos vagy életveszélyes égést okozhat. A felsővezeték, illetve a felsővezeték-hálózat más részeinek (oszlopok, kapcsolók) érintése életveszélyes.

MÁR TÖBB ÉLETET KÖVETELT A FELELŐTLEN VISELKEDÉS A VEZETÉKEK KÖZELÉBEN

Mentőhelikopter szállította el azt a fiatalt, aki életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, amikor felmászott egy tartálykocsi tetejére április 25-én Eger-rendezőn. A 19 éves fiatalember társaival szelfizni érkezett a vasútüzemi területre. Ugyanezen a helyszínen tavaly januárban egy 15 éves gyermek mászott fel egy tartálykocsi tetejére, ahol olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.Idén márciusban szintén egy fiatal életébe került Budaörsön, hogy vasútüzemi területen felmászott egy mozdony tetejére, ahol a 25 ezer voltos felsővezeték közelében halálos áramütést szenvedett.

EZ A MEGFELELŐ MAGATARTÁS A VONATÁLLOMÁSOKON

A közvetlen életveszély miatt tilos vasútüzemi területeken tartózkodni! Vasútüzemi területek például a peronok mellett húzódó sínek, a nyílt vasúti pálya, nem kijelölt (illegális) közlekedési utak/átjárók, vasúti hidak, a rendezőpályaudvarok területe vagy akár azok a figyelmeztető táblával ellátott szolgálati átjárók, amelyeket kizárólag vasúti alkalmazottak használhatnak). A vasúti közlekedés során kizárólag az utasforgalom részére kijelölt területeken lehet tartózkodni -írja a MÁV Facebook oldala.

Kapcsolódó cikkek

Ezt láttad már?
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb