Mindenmás

Kiemelkedően magas volt az ittas vezetők száma a vármegyénkben, de volt, aki 151-el hasított 90 helyett – mutatjuk, hány embert kapcsoltak le a zsaruk

A múlt héten kiemelkedően magas volt az ittas vezetők száma a vármegyénkben – tudatta hétfőn a rendőrég. Kiemelték, hogy azoknak, akik ittasan ülnek a volán mögé, számítaniuk kell arra, hogy a vezetői engedélyüket több hónapra bevonják.

A közlemény szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3061-en lépték át, közülük 1274 sofőr a hétvégén szabálytalankodott Bács-Kiskunban.

110-ZEL MENT EGY AUTÓS BELTERÜLETEN

A gyorshajtóknak legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat. Egyikük az 52-es számú főúton 90 km/h helyett 151 km/h-val hajtott, ketten pedig belterületen lépték át a megengedett sebességet: 108-cal, illetve 110-zel vezették az autójukat.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 62 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 26 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak, közülük hárman okoztak balesetet.

Időről időre nem győzik hangsúlyozni a rendőrök, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt – hangsúlyozták.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb