MindenmásVideo365

Détári Vilmos segítségével, Budapesten adtak át egy különleges gépet! (Videó)

Egyedülálló endoszkópos berendezést adtak át a Semmelweis Egyetem Rehabilitációs Klinikáján, amely jelentősen megkönnyíti a nyelészavarban szenvedők életét. A készülék beszerzésében kiemelkedő szerepet játszott Détári Vilmos, a Szent Vincent Rehabilitációs Központok alapítója, aki elkötelezetten támogatja a rehabilitációs tevékenységeket Magyarországon. Vilmos maga is érintett: 9 éve esett át egy súlyos agyvérzésen.

2024 áprilisában a Semmelweis Egyetem Rehabilitációs Klinikája egy új eszközzel gazdagodott, amely forradalmasítani képes a nyelészavarok kezelését. Ez az új endoszkópos technológia nem csak a diagnózis felállítását teszi gyorsabbá, de a betegek gyógyulási idejét is jelentősen csökkentheti.

A diszfágia, vagyis nyelészavar, gyakran következik be agysérülés után, és komoly kihívást jelent a szakemberek számára. Az új flexibilis endoszkóp használatával a Semmelweis Egyetem szakemberei non-invazív módszerrel, a betegek további megterhelése nélkül képesek pontos diagnózist felállítani.

Élőben, büszkén a Szeged365 jelentkezett az átadás sajtótájékoztatójáról:

Ez az új eszköz nemcsak a diagnosztikai folyamatokat teszi gyorsabbá és pontosabbá, hanem a kezelési módszerek kifejlesztésében is új lehetőségeket nyit meg. Dr. Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet – Semmelweis Egyetem Rehabilitációs Klinika orvos igazgatója és Prof. Dr. Tamás László, a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinika vezetője egyaránt hangsúlyozták az új eszköz jelentőségét. Kovács Andrea, a Nutricia márka menedzsere és PhD hallgató a Semmelweis Egyetemen, kiemelte a klinikai táplálkozástudomány és a rehabilitációs technológiák összehangolásának fontosságát.

Itt nézheted meg a Szeged365 által készített korábbi videót Détári Vilmosról, a Szent Vincent Rehabilitációs Központok alapítójáról, ahol elmeséli saját történetét:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb