Közélet

Kész lett az M44-es gyorsforgalmi út egy szakasza a megyénkben

Átadták az M44-es gyorsforgalmi út Bács-Kiskun vármegyei részeként épített, Szentkirály és Lakitelek közötti 4,6 kilométeres szakaszát kedden. Már több éve, 2016 óta tart a beruházás, ami által több fejlesztés is megvalósulhatott hazánkban. Ágh Péter szerint az M44-es út építése igazi sikertörténet.

ÁGH PÉTER SZERINT AZ M44-ES GYORSFORGALMI ÚT ÉPÍTÉSE IGAZI SIKERTÖRTÉNET

Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára az átadáson elmondta: az M44-es gyorsforgalmi út építése igazi sikertörténet, hiszen a már megvalósult 89 kilométer magyar forrásból épülhetett meg- adta hírül az MTI.hu

A BERUHÁZÁS TÖBB FEJLESZTÉST IS LEHETŐVÉ TETT

Felidézte: a 2016 óta folyamatosan zajló munkálatok részeként a gyorsforgalmi út első szakaszát, a Tiszakürt és Kondoros közötti 61 kilométeres részt 2019-ben adták át, majd 2020-ban elkészült a Kondoros és Békéscsaba közötti szakasz, az új Tisza-hidat is magába foglaló Lakitelek és Tiszakürt közötti részt pedig 2021 decemberében adták át a forgalomnak. Eddig 89 kilométer készült el Békéscsabáig a mintegy 125 kilométeres gyorsforgalmi útból – mondta az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb