Mindenmás

Újabb infók a hétfői balesetről: robbanásveszélyes gázt szállított a vonat, amivel ütközött az autós Bács-Kiskunban

Mint tegnap megírtuk, összeütközött egy személyautó és egy tehervonat Tiszaalpár és Kiskunfélegyháza között, Borsihalom megállónál, egy vasúti átjáróban. Ma azonban kiderült, hogy akár tragédiával is végződhetett volna a baleset, hiszen 100 ezer liter robbanásveszélyes gázt szállított a vonat.

Akár tragédiával is végződhetett volna a borsihalmi vasútállomáson az a baleset, amely a MÁV közlése szerint az idei év 27. vasúti átjárós vonatbalesete volt, miután egy autós egy 100 ezer liter robbanásveszélyes gázt szállító vonattal ütközött.

KÖNNYEBB SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT A SOFŐR

A Bács-Kiskun vármegyében történt karambol miatt az érintett útszakaszon, Lakitelek és Kiskunfélegyháza között pótlóbuszok közlekedtek hétfőn. Az autóst a mentők könnyebb mellkasi és vállövi sérülésekkel vitték kórházba. A MÁV elmondása szerint a tehervonat 3 fős személyzete nem sérült meg, munkájuk során mindent betartottak. A megengedett sebességet nem lépték túl, mindössze 30 km/h-val mentek, így kiemelve, a baleset csakis az autós hibájából történt – írja a Kékvillogó.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb