Mindenmás

Jó hír az autósoknak: péntektől már kevesebbet kell fizetnünk tankoláskor Kecskeméten

Az elmúlt napokban még úgy tűnt, véget ért Magyarországon az április közepén indult üzemanyagár-csökkenés. Most azonban változott a helyzet, és napokon belül olcsóbban áraznak majd a benzinkutak Kecskeméten.

Újra csökkenni fog Magyarországon az üzemanyag ára – derült ki a Holtankoljak friss adatközléséből. Az üzemanyagár-figyelő blog szerint ugyanis a héten péntektől kevesebbe fognak kerülni a hazai üzemanyagok. Ezt főképp annak tudják be, hogy látványosan erősödött a forint árfolyama a dollárhoz képest.

5 ÉS 4 FORINTOS CSÖKKENÉS LESZ

Mindenesetre,  

  • a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 5 forinttal csökken,
  • míg a gázolajért bruttó 4 forinttal fognak kevesebbet fizetni a kutak.

Ennek köszönhetően az aktuális literenkénti átlagárak várhatóan a következően alakulnak Kecskeméten a hét utolsó munkanapjától:

  • 95-ös benzin – 607 forint,
  • gázolaj – 605 forint.

Ugyanez csütörtök éjfélig 612 és 609 forint lesz. Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, amelyektől a töltőállomások árazása néhány forinttal eltérhet.

ÚJRA JÖNNEK A 600 FORINT ALATTI ÁRAK?

Tapasztalatok szerint a benzint valamivel 610 forint alá árazzák a kutak, a gázolaj pedig 605 forint körül alakul. Ugyanakkor autópályák mellett mintegy 50 forinttal drágább a literenkénti ár. A most meghirdetett üzemanyagár-csökkenés nyomán arra lehet számítani, hogy mind a benzin, mind a dízel 600 forint körül alakulhat, lehet, hogy akár mindkettő literenkénti ára 5-össel kezdődik majd – írja a VG a témában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb