Mindenmás

Illegális szemetelőt buktatott le a térfigyelő kamera Kecskeméten, építési hulladékot dobtak a közterületen lévő hulladéktárolóba

Ismét térfigyelő kamera buktatott le egy illegális szemetelőt – tudtuk meg a Kecskeméti Városrendészettől. Mint kiderült, lakásfelújításból származó szemetet helyeztek el illegálisan egy közterületen lévő hulladéktárolóba. A tetteseket térfigyelő kamera buktatta le.

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársa ma reggel arról értesítette a Városrendészetet, hogy ismeretlen tettesek nagy mennyiségű építési hulladékot helyeztek el egy belvárosi hulladéktároló edényben. A közterület-felügyelők nyomban adatgyűjtésbe kezdtek és a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány tulajdonában lévő térfigyelő kamerák felvételeit elemezték.

ELJÁRÁST KEZDEMÉNYEZNEK

A felvételeken jól látható, hogy egy közelben lévő lakásból engedik le vödrökben az építési hulladékot, majd a hulladéktárolóba öntik. Az adatgyűjtésnek és a kamerák felvételeinek köszönhetően nem volt nehéz feladat a feltételezett elkövetők beazonosítása. A felújítás alatt álló ingatlan tulajdonosa beismerte tettét, a városrendészektől holnap reggelig kapott haladékot a hulladékudvarba történő szállításra és a hulladékudvar mérlegjegyének bemutatására. A Városrendészet az elkövetővel szemben eljárást kezdeményez, mivel az illegálisan elhelyezett hulladék elszállítása nem mentesíti a szemetelőt az általa elkövetett jogsértés következményeitől.

SEGÍTSÜK A MUNKÁT

Dr. Német Zsolt, a Városrendészet vezetője továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy segítsék a Városrendészet munkáját, hiszen az illegális hulladék megszüntetése, illetve felszámolása közös érdekünk. Amennyiben illegális hulladék elhelyezését észleli valaki, vagy lerakóhelyet lát, az hívja a Városrendészetet a 20/621-5599-es számon, vagy használja az intézmény honlapján lévő lakossági bejelentő felületet,.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb