Közélet

Le akart ugrani a hídról egy férfi Baján, két rendőr és egy mentős mentette meg

Két bajai rendőr és egy mentős húztak vissza a hídra egy öngyilkossággal fenyegetőző férfit – közölte szerdán a rendőrség. Mint kiderült, az eset még szombaton történt, a férfi pedig átmászott a Sugovica-híd korlátján is.

A beszámoló szerint Baja belvárosában teljesített járőrszolgálatot 2024. június 15-én Bucséter Zsolt r. törzszászlós és Papp Roland r. őrmester. 2 óra 37 perckor egy állampolgár értesítette őket, hogy egy férfi átmászott a Sugovica-híd korlátján és feltehetőleg öngyilkos akar lenni.

EGY KÉZZEL KAPASZKODOTT

A közelben lévő járőrpáros a helyszínre sietett, ahol látták, hogy a férfi a híd közepén a korláton átmászva, egy kézzel kapaszkodik. A rendőrök azonnal mentőt kértek a helyszínre, miközben próbálták megnyugtatni a férfit, aki nem volt együttműködő, és nem akart visszamászni a hídra.

A rendőrök és az időközben kiérkező mentőszolgálat munkatársai lépésről-lépésre, óvatosan közelítettek a zavart férfihez, akit folyamatosan próbáltak lebeszélni szándékáról.

Egy kis idő múlva már annyira megközelítették, hogy Bucséter Zsolt r. törzszászlós és az egyik mentős egy hirtelen mozdulattal megfogták az öngyilkossággal fenyegetőzött, akit Papp Roland r. őrmester segítségével végül sikerült átemelni a hídra. A férfinak sérülése nem keletkezett, további ellátásra kórházba szállították.

Ha úgy érzed, lelki segítségre szorulsz, vagy van olyan ismerősöd, aki veszélyben van, azonnal kérj segítséget! Hidd el, mindig van megoldás, mindig van, aki meghallgat:

Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége
116-123
Kék Vonal gyermekkrízis alapítvány
116-111
Csak vezetékes vonalról hívható:
DélUtán középkorú és idős emberek lelkisegély szolgálata
+36-80-200 866
Akik interneten segítenek:
www.sos505.hu és www.chat.kek-vonal.hu
E-mail címek, ahová írásban fordulhatsz:
[email protected]
[email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb