Mindenmás

Újabb fejlemény: kilenc gyanúsítottja van a lajosmizsei drograzziának

Több hónapos nyomozása ért célba a Bács-Kiskun vármegyei nyomozóknak. Mint megtudtuk, arról szereztek korábban információt a rendőrök, hogy Lajosmizsén és a környező településeken új pszichoaktív anyagot árul egy csoport. 2023. szeptember 26-án este öt lajosmizsei helyszínen jelentek meg a kecskeméti rendőrök, a főkapitányság munkatársai, Bács-Kiskun, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kommandósai és kutyás rendőrök. Ekkor öt gyanúsítottat fogtak el, majd most újabb fejleményről számoltak be.

Az első razzia alkalmával új pszichoaktív anyagokat, pénzt, ékszereket, zálogjegyeket, gáz-riasztó fegyvert, valamint a terjesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le a nyomozók.

TOVÁBBI EMBEREKET IS ELFOGTAK

Az elfogott csoport tagjaival szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök kezdeményezték letartóztatásukat, melyet az illetékes járásbíróság elrendelt. További két személyt később fogtak el a fenti ügy miatt az egyenruhások, majd még két ismeretlen helyen tartózkodó gyanúsítottat vontak eljárás alá, letartóztatásukat a járásbíróság ugyancsak elrendelte.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya összesen 9 gyanúsítottal szemben fejezte be az eljárást, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb