Mindenmás

Lángol egy fenyves Bács-Kiskunban, rengeteg tűzoltóegységet vezényeltek a helyszínre (frissítve)

Dolgozik a pusztító hőség Bács-Kiskunban, ugyanis lángol a fenyves Császártöltés külterületén, a Terv utca közelében – közölte a katasztrófavédelem.

A tűzesethez elsőként a keceli önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a lángok oltását. A helyszínre tartanak a kiskőrösi, a kalocsai, a bajai, a kiskunhalasi és a kecskeméti hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

FRISSÍTVE (15:43): MEGFÉKEZTÉK A LÁNGOKAT

A katasztrófavédelem frissítésében az áll, hogy a tűzesethez kalocsai, kiskunhalasi, kecskeméti és paksi hivatásos, keceli önkormányzati, valamint császártöltési önkéntes tűzoltókat riasztottak. Az egységek tíz vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését. Az oltást segíti a bajai, a kiskőrösi, a kalocsai és a szekszárdi vízszállító is. A beavatkozást a Bács-Kiskun vármegyei tűzoltósági főfelügyelő irányítja.

FRISSÍTVE (17:10): HAT HEKTÁRON ÉGETT A FENYVES

Megközelítőleg hat hektáron égett a fenyves Császártöltés külterületén, a Terv utca közelében. Az egységek tíz vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A beavatkozást a Bács-Kiskun vármegyei tűzoltósági főfelügyelő irányította. Az oltást segítette a bajai, a kiskőrösi, a kalocsai és a szekszárdi vízszállító is. A rajok jelenleg utómunkálatokat végeznek – áll a katasztrófavédelem frissítésében.

TŰZGYÚJTÁSI TILALOM VAN

Ne feledjük, hogy tűgyújtási tilalom van vármegyénkben! A rendkívül magas átlaghőmérséklet miatt gyorsan lángra kaphat a száraz aljnövényzet. Ezért még az erdőkben kijelölt tűzrakó helyeken is tilos tüzet gyújtani, és ügyelni kell arra is, hogy ne dobjunk el égő cigarettacsikket sem.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb