Sport

Párizsi olimpia: Muhari Eszter nyolcaddöntős, Késely Ajna magyar úszó nem jutott döntőbe 400 méter gyorson, a magyar kézilabda válogatott számára sem végződött jól a mérkőzés

Muhari Eszter 15–10-re nyert a 32 között a kínai Tang Csün-jao ellen, így bejutott a női párbajtőrözők nyolcaddöntőjébe. A 22 éves Késely Ajna magyar úszó nem jutott döntőbe 400 méter gyorson. A magyar kézilabda csapat pedig hiába küzdött, kikaptak Egyiptom ellen a pályán.

MUHARI ESZTER BIZTOSAN OTT LESZ A NYOLCADDÖNTŐBEN

A magyar vívó 15-10-re verte a kínai Tang Csün-jaót. A következő körben a dél-koreai Szong Szerával csap majd össze 14.10-kor. A kiírtnál tíz perccel később tudott először pástra lépni a Tatabányai SC 21 éves párbajtőrözője a Grand Palais impozáns épületében szépen kialakított – bár kissé túlhűtött – versenyhelyszínen, mert a címvédő kínai Szun Ji-ven megcsúsztatta a programot. Ráadás tussal kikapott a japán Josimura Mihótól, de jó darabig nem nagyon akarta tudomásul venni a vereségét, ami egyáltalán nem tetszett a közönségnek. A végeredmény kihirdetésénél lelátókat teljesen megtöltő szurkolók nagy lelkesedéssel tapsolták meg a japán vívót. Muharinak is kínai ellenfele volt, a húszéves Tang azonban csak az első szakaszban okozott neki gondot. Felváltva vezettek a felek, az ázsiai vívó lépés kitöréssel többször eltalálta a magyar párbajtőrözőt. Az első szünet után, 2-3-ról 5-5 lett az állás, innen viszont jól védekezett Muhari és pontosan szúrt közbe, “megfogta” ellenfelét, amint azt később a vegyes zónán áthaladva röviden összefoglalta: fejben elgyengítette Tant. A harmadik szakasz elején ugyan közelebb zárkózott az ellenfele, de Muhari magabiztos győzelmet aratott.

KÉSELY AJNA SAJNOS NEM DÖNTŐS 400 MÉTER GYORSON

A 22 éves magyar versenyző, aki 2016-ban Rióban 21., három éve Tokióban 10. volt ebben a számban, a harmadik előfutamban úszott többek között a világcsúcstartó ausztrál Ariarne Titmusszal és a hétszeres olimpiai bajnok amerikai Katie Ledeckyvel. Késely a nyolcas pályán 4:08.90 perces idővel hetedikként csapott célba, amivel összesítésben a 13. helyen fejezte be a versenyt. Kovács Ottó tanítványa a francia fővárosban még 800 méter gyorson indul egyéniben, illetve a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként lesz érdekelt.

EGYIPTOM NYERTE A PÁRIZSI OLIMPIA FÉRFI KÉZILABDATORNÁJÁNAK ELSŐ FORDULÓJÁT

A magyar válogatott 35-32-re kikapott Egyiptomtól a párizsi olimpia férfi kézilabdatornájának első fordulójában, szombaton.

Forrás: MTI.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb