MindenmásVideo365

Csere Lívia története: 11 évesen stroke-ot kapott, most a szegedi Szent Vincent Rehabilitációs Központban gyógyul (videó)

Csere Lívia 11 évesen stroke-ot kapott, ami után hosszú rehabilitáció várt rá. Most Szegeden a Szent Vincent Rehabilitációs Központban vesz részt személyre szabott terápián, ahol a kerekesszéket már botra cserélte. Renáta, Lívia édesanyja szomorúan, mégis bizakodva mesélt lányáról. Támogasd Lívia gyógyulását a Szent Vincent Rehabilitációs Alapítványon keresztül!

Lívia története tavaly szeptemberben kezdődött, amikor egy átlagos iskolai nap után hazaérve erős fejfájásra panaszkodott. A fájdalom fokozódott, és végül a kislány egyik oldala lebénult, majd elájult. Azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy egy agyi ér elpattant, és sürgős műtétre volt szükség. A műtét után három hétig mély altatásban tartották, majd hetekig éber kómában volt, mielőtt megkezdhette volna a hosszú rehabilitációs folyamatot.

A legfrissebb híreink között már olvashattatok arról, hogy a Szent Vincent Rehabilitációs Központ hogyan segít a hozzájuk forduló betegeken. Lívia esete különösen szívszorító, hiszen egy olyan fiatal életet érint, aki még csak most kezdte volna felfedezni a világot. Az intenzív, bentlakásos komplex terápia keretében Lívia naponta gyógytornán és robotasszisztált terápián vesz részt. Amikor a Szent Vincent Rehabilitációs Központba került, még kerekesszékkel közlekedett, de a kitartásának és a kiváló szakembereknek köszönhetően ma már bottal jár.

Renátával, Lívia édesanyjával is beszélgettünk, aki szomorúan, mégis bizakodva mesélt lánya állapotáról. Megtudtuk, hogy Lívia minden nehézség ellenére júniusban sikeresen levizsgázott, így szeptembertől ismét az iskolapadban ülhet majd. Renáta reméli, hogy a rehabilitáció további sikereket hoz majd, és Lívia teljesen felépül.

A Szent Vincent Rehabilitációs Alapítványon keresztül most te is támogathatod Lívia rehabilitációját. Az alapítvány elérhetőségeit az alábbiakban találod:

Szent Vincent Rehabilitációs Alapítvány

  • Adószám: 19312615-2-06
  • Számlaszám: 50468328-10004586
  • Nemzetközi számlaszám: HU195046832810004586
  • Székhely: 6726 Szeged, Cserőke utca 4.

Támogassuk együtt Líviát, hogy újra teljes életet élhessen!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb