Sport

Felejthetetlen győzelem a vízben: Magyarország legyőzte Olaszországot a párizsi olimpián!

Szenzációs győzelem született a párizsi olimpia vízilabda negyeddöntőjében! A magyar férfi vízilabda-válogatott kemény küzdelemben, drámai ötméteres párbajban aratott győzelmet Olaszország felett. Vogel Soma kapus bravúrjai és Manhercz Krisztián góljai biztosították a magyar csapat helyét az elődöntőben. Olvasd el, hogyan értük el ezt a fantasztikus eredményt!

A magyar férfi vízilabda-válogatott hihetetlen győzelmet aratott a párizsi olimpia negyeddöntőjében! Az első félidő végén két góllal vezettünk, de az olaszok gyorsan egyenlítettek a harmadik negyedben. Ha lemaradtál az előző mérkőzésekről, itt találod a legfrissebb híreket és eredményeket!

A harmadik negyed elején Vámos lövése a kapufáról jött ki, amit Echenique gólra váltott, egyenlítve az állást. Az izgalmak fokozódtak, amikor az utolsó percekben mindkét csapat keményen küzdött a vezetésért. A rendes játékidő végül döntetlennel zárult, így ötméteresek következtek, amelyek során Vogel Soma remek védései segítették győzelemhez a magyar csapatot.

Az ötméteres párbajban Manhercz Krisztián és Fekete Gergő is betalált, míg Vogel Soma három olasz lövést is hárított, ezzel biztosítva a magyar csapat helyét az elődöntőben. Ne hagyd ki a következő mérkőzést sem, hiszen a fiúk fantasztikus teljesítménnyel készülnek a következő kihívásra!

Érdekesség, hogy a vízilabda története egészen az 1800-as évekig nyúlik vissza, amikor Skóciában és Angliában játszották az első mérkőzéseket. Azóta a sportág folyamatosan fejlődött és mára az egyik legnépszerűbb olimpiai sportággá vált. A magyar válogatott pedig a sportág történetének egyik legsikeresebb csapata, amely számos világbajnoki és olimpiai címmel büszkélkedhet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb