Közélet

Keresik a kecskeméti Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház új igazgatóját

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások. Az érintett kórházak között három vármegyei, többek között a kecskeméti, és három budapesti intézmény is szerepel.

Íme a lista azon intézményekről, amelyekben igazgatóváltás várható:

  • a vármegyeiek (úgynevezett irányító) közül a szombathelyi Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház, az egri Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, valamint a kecskeméti Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház számíthat igazgatócserére,
  • a vármegyei kórházakon kívül három fővárosi intézmény igazgatói pozíciójára is pályázni lehet: a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet, a Szent Margit Kórház, illetve a Dr. Manninger Jenő Baleseti Központ is a listán szerepel,
  • ezeken kívül pedig még kilenc városi kórház igazgatói posztján várható változás: a siófoki, a pápai, az orosházi, a nagyatádi, a mosonmagyaróvári, a mezőtúri, a keszthelyi, a jászberényi és az ajkai kórház élére lehet pályázni.  

Közszolgállás portálon is megjelent kiírások szerint augusztus 25-ig lehet pályázni, az elbírálás határideje október 24., az igazgatói poszt betöltésének kezdő időpontja pedig december 1-je – szúrta a 24.hu.

KOMOLY ÁTRENDEZŐDÉS VAN

Kiemelték, hogy tavaly év vége óta komoly átrendeződés zajlik az adósságokban úszó kórházak vezetőségében. 2023 decemberében két tucat kórházvezetőt menesztett december 31-i hatállyal a belügyminiszter és az akkor megbízott országos kórházi főigazgató. Az érintettek között volt két országos intézet vezetője, hét vármegyei és 15 városi kórház igazgatója. Azóta a szóban forgó 24 intézmény igazgatói pozíciójának nagy részét már betöltötték, a maradék kerül most feltöltésre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb