Közélet

Bejelentésekre készül a kormány, kamerák elé áll Gulyás Gergely

Csütörtökön délelőtt 10 órakor Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő “Mit miért tesz a kormány?” címmel.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán közölte, hogy csütörtökön délelőtt 10 órakor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart. 

EGY HÓNAPJA VOLT KORMÁNYINFÓ

Legutóbb csaknem egy hónappal ezelőtt, július 26-án tartottak Kormányinfót, amelyen Gulyás Gergely és Vitályos Eszter mellett Bóka János uniós ügyekért felelős miniszter is részt vett. Ekkor az Ukrajna által leállított kőolajszállítás volt a kormányülés főtémája, amelyet Gulyás Gergely zsarolásnak minősített, szerinte a békepárti álláspontja miatt került ebbe a helyzetbe Magyarország és Szlovákia – emlékeztet az Index.

FŐBB TÉMÁK, AMIK SZÓBA KERÜLHETNEK

Gazdasági szempontból érdekes lehet mindaz, amiről Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter beszélt ma az Indexnek. Mint elmondta, cash-flow probléma van a magyar állami költségvetésben a magas kamatkiadások miatt, ezért rövid távon le kell mondani a növekedési álmokról, és újabb beruházások elhalasztását is vizsgálja a gazdasági kabinet 2025-ről 2026-2027-re – írja a Portfolio. A nemzetgazdasági miniszter ezzel együtt új költségvetési intézkedéseket is belengetett a jövő évi büdzsében, így például a családi adókedvezmény megduplázása mellett azt, hogy adóügyi és adminisztratív könnyítések jöhetnek a felhalmozott megtakarítások otthonteremtési felhasználásának segítéséhez, és a vidéki fiatalok pályakezdéséhez is jöhet segítség. A miniszter a kamatcsökkentések mellett a Magyar Nemzeti Bank további monetáris élénkítését is felvetette, mert úgy látja, hogy a mostani gazdasági környezetben „megengedhető célzott hitelösztönző program”.

A témák között szerepelhet még:

  • a béke és a jövő évi “békeköltségvetés” esélyei a kurszki betörés láttán,
  • EU-pénzek lehívási kilátásai a jogállamisági feltételrendszer teljesítésének akadozása tükrében,
  • tervezett költségvetési intézkedések,
  • Lukoil-ügy miatti üzemanyag-ellátási kilátások.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb