Mindenmás

Napi pofátlan: besurrant a szomszédos szobába az egyik Bács-Kiskun vármegyei panzióban, majd vitte a pénztárcát és a mobilt a férfi

A Kalocsai Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy kalocsai panzióban megszálló férfival szemben, aki azért, hogy pénzt szerezzen, besurrant a szomszédos szobába, és az ott alvó sértettektől elvette értékeiket.

Az ügyészség közleményében azt írja, hogy a vádirat szerint a férfi 2024. február 26-án, este, egy kalocsai panzióban szállt meg akkori párjával. Mivel a vádlottnak nem volt pénze, ezért éjjel benyitott a szomszédos szobába, ahol a két sértett aludt. A vádlott kihasználva, hogy a sértettek nem ébredtek fel, értékeiket gyorsan magához vette és kiosont a szobából, majd pár perccel később – párjával együtt – a panziót elhagyta.

VITTE A PÉNZTÁRCÁT, A MOBILT ÉS A CIGIT IS

Az elkövető mindkét sértett pénztárcáját ellopta, amelyekben 72.000 forint készpénz mellett iratok és bankkártya is volt. Emellett egy doboz cigarettát és egy mobiltelefont is magával vitt. A férfi többször volt már büntetve, jelen bűncselekményét négy próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejének hatálya alatt követte el. Az ügyészség a más ügyben letartóztatásban lévő férfit két rendbeli kifosztás bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását és a felfüggesztett szabadságvesztések végrehajtásának elrendelését indítványozta. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb