Sport

Hamarosan pályára lép a KTE: az Újpest FC ellen mérkőzik meg

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában az Újpest FC lesz a KTE ellenfele a Széktói Stadionban vasárnap, 15 órás kezdéssel. A lila-fehér csata most is sok izgalmat és jó hangulatot ígér.

AZ ÚJPEST JELENLEG A HETEDIK HELYEN ÁLL, EGY HELYEZÉSSEL ELŐZI MEG A KECSKEMÉTI CSAPATOK

Az Újpest az idénynek megerősödő háttérrel és csapattal indult neki, sorra jelentette be az együttes nagyobbnál nagyobb neveket az átigazolási időszakban. A teljesség igénye nélkül Fran Brodic, Bese Barnabás és Fiola Attila is ebbe a kategóriába tartozik, ahogy a kecskeméti kölcsönjátéka után Torinóba visszatérő, majd már Újpestre igazoló Horváth Krisztofer is. Bartosz Grzelak együttese egyre jobban formálódik, legutóbb pedig 3-0-ra verte meg meggyőző játékkal a Debrecent. Az Újpest hat pontjával a hetedik jelenleg, egy egységgel és egy helyezéssel megelőzve minket.

MA MÁR KATONA BÁLINT IS JÁTSZIK

Szabó István variációs lehetőségei is bővültek a vasárnapi bajnoki előtt, hiszen szombaton hivatalosan is visszatért Katona Bálint a Ferencvárostól, aki ismét kölcsönbe került hozzánk. Mivel a papírjai rendben vannak, adott esetben be is vetheti vezetőedzőnk az Újpest ellen. A sérültek állapota is javul, Májer Milán továbbra is edzésben van, de Zsótér Donát is bekapcsolódhatott a munkába azok után, hogy a Debrecen ellen kisebb sérülést szenvedett. Banó-Szabó Bence és Papp Milán ugyanakkor még nem lesznek bevethetőek.

“Azt mindenki látja, hogy az Újpest mennyire megerősödött minden téren. Magam részéről örülök, ha formálódik még egy nagyon erős csapat a magyar bajnokságban, hiszen ez szolgálja az NB I. javát is, láthatóan ezen az úton indultak el. Érkezői közül Horváth Krisztoferről mi is tudjuk, hogy csodálatos labdarúgó, hiszen másfél évet töltött nálunk, ami tele volt szép élményekkel és sikerekkel a közös munka során. Bízom benne, hogy a vasárnapi meccset kivéve, meghatározó alakja lesz a jövőben is a magyar labdarúgásnak. Ugyanakkor a stábbal elsősorban magunkkal, a saját játékosainkkal foglalkoztunk a heti felkészülés során is. Azt láttam egész héten a srácokon, hogy jól dolgoznak. Hazai pályán különösen jól teljesítünk, amit szeretnénk idegenbe is átmenteni, de ez nem mindig sikerül még. Most ismét hazai pályán leszünk, s bár mint azt mondtam, az Újpest lehetőségei mások, a különbséget jó hozzáállással, taktikával el lehet tüntetni a pályán. Láttunk erre szép magyar példát a héten is, elég csak a Puskás Akadémia Fiorentina elleni teljesítményére gondolni. Várjuk már a vasárnapot, bízom benne, hogy nagyon sok néző buzdítja majd srácokat. A szünetre jó lenne pozitív hangulatban elmenni, ehhez pontot, pontokat szeretnénk szerezni.”- nyilatkozta Szabó István a KTE vezetőedzője.

Forrás: a csapat hivatalos weboldala.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb