Mindenmás

Sóoldatot adott be a doktornő Covid-oltás helyett Jánoshalmán, több mint száz ember ellen emelhetnek vádat

Lezárta a nyomozást a rendőrség annak a jánoshalmi doktornőnek és társainak az ügyében, akik több mint száz embernek igazolták jogosulatlanul azt, hogy beadták nekik a koronavírus elleni oltást, írta meg a 24.hu.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a doktornő és a társai egy év alatt 2700 oltást rögzítettek az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér adatbázisába. Számos esetben pénzért cserébe olyan embereket is védettségi igazolványhoz juttattak, akik valójában nem kaptak koronavírus elleni védőoltást.

TÖBBSZÖR IS SÓOLDATOT ADOTT BE A PÁCIENSEKNEK VAKCINA HELYETT

Mint írták, a háziorvos személyesen fogadta a jelentkezőket a rendelőjében, az asszisztense és az adminisztratív munkatárs pedig beoltottként rögzítette őket az egészségügyi adatbázisban, így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra. Sajtóhírek szerint az orvos többször is sóoldatot adott be a pácienseknek, vakcina helyett.

125 EMBERT HALLGATTAK KI GYANÚSÍTOTTKÉNT

A rendőrök a kutatások során több mint 3 millió forintot, 1000 eurót, regisztrációs nyilatkozatokat, oltási igazolásokat, oltóanyag-ampullákat, telefonokat és laptopokat, valamint két gépkocsit foglaltak le. A bűncselekménnyel összefüggésben a nyomozók összesen 125 embert hallgattak ki gyanúsítottként, akikkel szemben a nyomozó hatóság vádemelési javaslattal élt az ügyészségnél.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb