Sport

Kétgólos hátrány után parádés győzelem: így küzdötte le a Veszprémet az SG Kecskemét Futsal!

Igazi küzdőszellemről tett tanúbizonyságot az SG Kecskemét Futsal, amikor a Veszprém elleni hazai mérkőzésen 1-4-ről álltak fel, és végül 6-4-re nyertek. A végjátékban Suscsák és Tomic vezérletével a kecskemétiek kihasználták a Veszprém hibáit, és hatalmas bravúrral szerezték meg a három pontot!

Az SG Kecskemét Futsal csapata nem mindennapi bravúrt hajtott végre a férfi futsal NBI 8. fordulójában: a nyáron jelentősen megerősödött Veszprém ellen kétgólos hátrányból fordítva nyerték meg a találkozót. Az első percektől kezdve izgalmas és fordulatos volt a meccs, ahol mindkét csapat nagy lendülettel támadott. A Veszprém szerezte meg a vezetést, majd tovább növelték előnyüket, ám a kecskemétiek nem hagyták magukat, és a szünet előtt még sikerült kozmetikázniuk az eredményt, így 2-4-es állással vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőre teljesen más mentalitással lépett pályára a Kecskemét. A játék folyamatosan megállt a feszültség és a parázs jelenetek miatt, de ez csak még jobban feltüzelte a hazai csapatot. A 28. percben Fekete passzából Bíró talált be, ezzel visszahozva a reményt a kecskemétiek számára. A meccs végjátékában a Veszprém már nem tudta tartani a kecskeméti nyomást: Suscsák tízméteresből egyenlített, majd Tomic két góljával végleg megpecsételte a vendégek sorsát. A Veszprém hiába próbálkozott létszámfölényes játékkal, nem tudtak visszajönni a meccsbe, így végül 6-4-es kecskeméti győzelem született.

A találkozó végén a kecskeméti sportigazgató, Marko Gavrilovic, másodszor nyilatkozott magyarul a pályafutása során, és dicsérte a csapat küzdőszellemét, kiemelve, hogy egy pillanatra sem adták fel, még amikor a mérkőzés állása kilátástalannak tűnt.

Nemcsak a játékosok, hanem a kecskeméti szurkolók is végig érezték, hogy ezen az estén bármi megtörténhet. A kecskeméti srácaink győzelmükkel ismét bizonyították, hogy hazai pályán bárkit képesek legyőzni, és visszatértek a győzelmek útjára a válogatott szünet előtt.

A futsal egy gyors, pörgős játék, amely nagy koncentrációt és taktikai fegyelmet igényel a játékosoktól. A szabályok szerint a csapatok minden ötödik csapatfault után tízméteres büntetőt lőhetnek, amely gyakran fordíthatja meg a mérkőzések kimenetelét. Ez most a Kecskemét esetében is döntő szerepet játszott, hiszen az utolsó percekben két tízméteresből is sikerült betalálniuk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb