Mindenmás

Vasárnapi napi pakk: hűvös októberi vasárnap, este jótékonysági szimfonikus koncertet élvezhetünk, és ma van rockabilly királynőjének születésnapja

Újabb hét telt el és gyönyörű száraz, napsütéses, őszi időben bízhatunk. A Gyermekétkeztetési Alapítvány a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral együttműködve szervez jótékonysági koncertet Kultkaszinóban. Wanda Jackson, “A rockabilly királynője” ma ünnepli születésnapját, ahogyan Ric Lee, a korabeli blues rock egyik legkiválóbb dobosa is. Kapaszkodj a kávésbögrédbe és vesd bele magad a Napi pakkba, hozzuk Neked a legfrissebb kecskeméti infókat!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS WANDA JACKSON SZÜLETÉSNAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Vendel, Fülöp, János, Artúr, Irén, Cintia, Ödön, Vendelina, Bendegúz, Artemon, Aurélián, Vitális nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 470 éve Zólyom városában megszületett Balassi Bálint, a magyar reneszánsz költészet kiemelkedő alakja.
  • 174 éve megszületett Gerster Béla mérnök, a Korinthoszi-csatorna és számos vasútvonal, és csatorna tervezője és építésvezetője.
  • 142 éve megszületett Lugosi Béla magyar származású amerikai filmszínész (Drakula).
  • 87 éve megszületett Wanda Jackson, “A rockabilly királynője” amerikai énekesnő, aki a country és a rockabilly műfajokat ötvözi.
  • 79 éve megszületett Richard “Ric” Lee, a Ten Years After dobosa.

Alapító tagja volt első bandájának, a The Falconsnak, és dobosa is volt a Ricky Stormnak, majd a The Mansfields-nek, később a The Jaybirds-nek is. 1967-ben Churchill meghallgatásra vitte új bandáját a londoni Marquee Clubban, The Blues Yard néven, mely később Ten Years After néven tört be.

NAPOS, ŐSZI HÉTVÉGÉT ÉLHETÜNK MEG, EGYELŐRE NEM KÉSZÜL NAGYOBB DOBÁSSAL AZ IDŐJÁRÁS

Mostanra igazán belekényelmesedhettünk a trú őszi időjárásba, pulóverek mellett a zsebkendő is a hétköznapjaink részei. Vasárnap a reggeli pára- és ködfoltok megszűnése után száraz, napsütéses időben bízhatunk. Legfeljebb a Kisalföldön élénkülhet meg a szél. Reggel -2 és +6, délután 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet Szegeden.

TOVÁBBRA IS EBZÁRLAT ÉS LEGELTETÉSI TILALOM VAN ÉRVÉNYBEN SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Október 5-től indult a repülőgépes rókavakcinázás az ország keleti és déli vármegyéiben, ezzel párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom van érvényben az érintett térségekben – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel. A legfontosabb információkat, cikkünkben találod:

MA LESZ A KECSKEMÉTI SZIMFONIKUS ZENEKAR JÓTÉKOSÁGI KONCERTJE A GYERMEKÉTKEZTETÉSI ALAPÍTVÁNY SZÁMÁRA

A Gyermekétkeztetési Alapítvány a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral együttműködve október 20-án jótékonysági koncertet szervez, melynek bevételét teljes egészében a rászoruló gyermekek megsegítésére használja fel. A Gyermekétkeztetési Alapítvány a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral együttműködve október 20-án jótékonysági koncertet szervez, melynek bevételét teljes egészében a rászoruló gyermekek megsegítésére használja fel.

  • A koncert időpontja: 2024. október 20., vasárnap, 19:00
  • Helyszíne: Hírös Agóra KultKaszinó; 6000 Kecskemét, Rákóczi út 3.

A koncerten a zenekari művek izgalmas kisebb szólókkal váltakoznak, a vissza-visszatérő, lágyan dinamikus vonós hangzás a lebegés és az öröm érzését kívánja átadni a hallgatóságnak. Az előadás nemcsak a zene szépségére, hanem a közösség erejére is épít, ahol az egyén és a csapat dinamizmusa egymást erősíti. Az élményt tovább fokozzák a darabokba rejtett zenei poénok, amelyek garantáltan mosolyt csalnak a résztvevők arcára, kiszakítva őket a rohanó hétköznapokból.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb