Kecskeméti arcok

Bátorságért érdemjellel tüntették ki a hős kiskunfélegyházi tűzoltót, aki egy égő raktárépületben bizonyította rátermettségét

Bátorságért érdemjellel tüntették ki a hős kiskunfélegyházi tűzoltót, a Belügyminisztériumban az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megrendezett központi ünnepségen, március 13-án, aki egy égő raktárépületben bizonyította rátermettségét, osztotta meg a hírt a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A HŐS TŰZOLTÓ EGY ÉGŐ RAKTÁRÉPÜLETBŐL HOZOTT KI TÖBB, FELHEVÜLT OXIGÉNPALACKOT

Mint írták, Pintér Sándor belügyminiszter Bátorságért érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Mogyoró Tibor tűzoltó főtörzsőrmestert, a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, aki egy égő raktárépületből – miután egy gázpalack a hivatásos egységek kiérkezése előtt felrobbant – négy felhevült oxigénpalackot és egy acetilénpalackot hozott ki.

SORON KÍVÜL ELŐLÉPTETTEK EGY KALOCSAI TŰZOLTÓT

Nemzeti ünnepünk alkalmából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is elismeréseket adott át a kiváló teljesítményt nyújtó munkatársai számára. Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy a szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért 2023. március 15-i hatállyal soron kívül előléptette tűzoltó századossá Vejtei András tűzoltó főhadnagyot, a kalocsai hivatásos tűzoltóparancsnokság műszaki-biztonsági tisztjét.

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb