Sport

Horváth Krisztofer bombagóljával nyert a hétvégén a Kecskeméti TE, így biztosan a második helyről várják a folytatást

Debrecenben vendégeskedett a hétvégén a Kecskeméti TE, szombat délután nem várt könnyű feladat a lilákra az OTP Bank Liga 24. fordulójában. Habár a hazaiak szerezték meg a vezetést, a kecskemétiek fordítani tudtak.

Szombaton kora délután játszott bajnoki mérkőzést a Kecskeméti TE a DVSC ellen, ahol olyan játékosokkal is szembe kellett nézniük, mint az egykori válogatott Dzsudzsák Balázs. A mérkőzés első félideje álmoskásra sikerült, és bár az első tíz percben Babunszki, majd Dreskovics előtt is ígéretes helyzet adódott fejjel egy-egy pontos beadás után, Varga Ádám szépen hárított mindkét alkalommal. A második félidő már jóval fordulatosabbra sikerült, az 56. percben egy pontrúgás után Vágó csúsztatott középre, Szalai érkezett, akinek fejese a jobb alsóba tartott, de odaért a kapus. A 61. percben aztán megszerezte a vezetést a DVSC, Szalai és Dzsudzsák összecsapása után a kecskeméti védő a földön maradt, a játék mehetett tovább, majd egy balról érkező beadás pont Loncar elé került, aki a léc alá lőtt néhány méterről, ezzel vezettek a hazaiak.

HIÁBA KERÜLT HÁTRÁNYBA A KECSKEMÉT, A BEKAPOTT GÓL JÓT TETT NEKIK

Nagyon jól reagált a kapott gólra a Kecskemét, a 67. percben ugyanis Hadaró beadása teljesen üresen találta meg a hosszú oldalon érkező Májert, aki ugyan kapásból rosszul találta el a labdát, de Deslandes testéről a hálóba pattant a játékszer, ezzel egalizáltak a lilák. A folytatásban kiegyenlített lett a játék, Szabó István közben beküldte Katona Bálintot és Horváth Krisztofert is, frissítve a támadójátékot. Ez nyerő húzásnak is bizonyult, a 80. percben Horváth ugyanis balról befelé indult, majd jobbal a bal felsőbe tekert, szépségdíjas találattal fordított a Kecskemét, majd ezt az előnyt megtartotta a meccs végéig, így az is biztossá vált, hogy a válogatott szünetet követően a második helyről várják a folytatást.

A mérkőzés összefoglalója itt megtekinthető:

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEGZÉSE

Debreceni VSC–Kecskeméti TE 1-2 (0-0)

Debrecen, 5114 néző. Vezette: Rúsz Márton (Márkus Tamás, Berényi Ákos)

DVSC: Milosevics – Szécsi (Varga J. 86.), Dreskovics, Deslandes, Ferenczi – Manrique, Loncar – Varga K. (Bódi 67.), Dzsudzsák (Bárány 86.), Kyziridisz (Sós 67.) – Babunszki (Mance 47.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics

KTE: Varga Á. – Nagy K., Vágó, Belényesi, Szalai, Hadaró (Szabó A. 87.) – Banó-Szabó (Katona B. 65.), Nikitscher, Meszhi (Horváth K. 65.), Szuhodovszki – Májer (Katona M. 82.). Vezetőedző: Szabó István

Gól: Loncar (61.) ill. Deslandes (67. – öngól), Horváth K. (80.)

Borítókép: Kecskeméti TE FB oldal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb